BURA NA GLAVNOM ODBORU SDP-a: Mirando Mrsić objavio da želi biti šef stranke

Foto: Damjan Tadić / CROPIX

SDP-ov saborski zastupnik i nekadašnji ministar rada u Vladi Zorana Milanovića Mirando Mrsić u subotu je na sjednici stranačkog Glavnog odbora kolegama objavio da želi preuzeti vođenje stranke, javlja N1.

Nakon njegova istupa, prema izvješću N1, uslijedio je niz kritika na njegov račun, nekolicina članova Glavnog odbora izrazila je nezadovoljstvo njegovim potezom. Predsjednik stranke Davor Bernardić o svemu je navodno šutio, a saborski zastupnik Branko Grčić tijekom rasprave je sve pozvao na jedinstvo.

Kao što je poznato, Mirando Mrsić je proteklih tjedana jedan od najžešćih Bernardićevih kritičara. Već ga je u nekoliko navrata pozvao na ostavku, a između dvaju krugova lokalnih izbora njegova kritika stranačkom šefu nije sjela najbolje te ga je optužio da nanosi štetu stranci, a s istom su se ocjenom složili i neki drugi viđeniji SDP-ovci, spočitavajući mu loš tajming za kritiziranje vodstva.

U međuvremenu, većina Bernardićevih kritičara, koji vrlo rado spominju njegove slabosti kao anonimni izvori iz stranke, pomalo je utihnula, a među onima koji su se pridružili Mrsiću u javnoj kritici su načelnik Tisnog Ivan Klarin te potpredsjednica Sabora Milanka Opačić. Zastupnik Peđa Grbin spominjao je probleme u komunikaciji i činjenicu da su ga tijekom kampanje na izbornim skupovima mnogi pitali kako je moguće ‘maknuti’ Bernardića, ali on sam se nije založio za njegovu smjenu.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content