KANADA: Ako se protivite djetetovoj želji o promjeni spola, oduzet će vam skrbništvo

Kanadska provincija Ontario donijela je novi zakon, koji omogućuje vlastima da oduzmu roditeljima skrb nad djetetom ako ne žele podlegnuti histeriji rodne ideologije. Drugim riječima, ako roditelji ne žele prihvatiti eventualnu djetetovu ideju o tome da bi ono trebalo biti nekog drugog, a ne svojeg biološkog spola, riskiraju da izgube skrbništvo nad djetetom.

Zakon koji se bavi pravima djece, proširio je definiciju o zaštiti djece kako bi spriječio diskriminaciju temeljenu na cijelom nizu faktora. U novom zakonu tako je uključena i definicija vezana uz sve prisutniju rodnu ideologiju.

Ministar obitelji Michael Coteau, lijepo je objasnio što novi zakon predstavlja u praksi: „Smatram oblikom zlostavljanja kad se dijete identificira na jedan način, a skrbnik to odbija prihvatiti i pokušava dijete navesti da drugačije misli. Ako to smatramo zlostavljanjem, te ulazi u zakonsku definiciju, tada dijete može biti udaljeno iz tog okruženja i smješteno u zamjenski dom gdje tog zlostavljanja više neće biti.“

Zakon je do sada navodio da „roditelj zadržava pravo usmjeravanja djeteta u obrazovanju i vjerskom odgoju“. No u novom zakonu je to promijenjeno i glasi da „roditelj zadržava pravo usmjeravanja djeteta u obrazovanju i odgoju, u skladu s djetetovim osobnim uvjerenjima, kulturnim ili osobnim identitetom“.

U normalnom društvu, roditelji vode brigu o odgoju i dobrobiti djeteta, i ponekad roditelj mora biti korektivni faktor koji negira djetetove želje za njegovo dobro. Dijete može htjeti dirnuti užarenu peć jer je znatiželjno, ali razuman roditelj će to zabraniti djetetu jer će se inače ono opeći.

No, očito kad je u pitanju stanje uma djeteta glede njegovih nepromjenjivih kromosoma i spolne pripadnosti, djete je ono koje naređuje roditelju, ili tako bar misle oni koji vode glavnu riječ u Kanadi.

Izvor: croative.net

 

Odgovori

Skip to content