LETICA PREDVIĐA KOJU ĆE TAKTIKU UPOTRIJEBITI VESNA PUSIĆ Hodak: HNS-ovi disidenti neće uspjeti!

Slaven Letica, nekadašnji osobni savjetnik prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, za Direktno je komentirao novoformirani Klub nezavisnih zastupnika sastavljen od razočaranih HNS-ovaca. I dok oni najavljuju novu stranku, Letica je komentirao njezinu budućnost ako do osnivanja dođe.

Nakon što je došlo do raskola u HNS-u, zato što je dio zastupnika odlučio dati ruku Andreju Plenkoviću, nastala je prava pomutnja.

Razočarani HNS-ovci, među kojima je i Anka Mrak-Taritaš, najavili su da će osnovati novu stranku, a mnogi se pitaju može li se ona probiti.

Slaven Letica kaže kako bi, u slučaju ako se nova stranka osnuje, ona mogla dobiti jedan do četiri posto potpore na nacionalnoj razini, ali da to nije dovoljno da bi se probili do sabora.

“Oni računaju da će koalirati i imati koalicijske odnose sa SDP-om, to je za njih puno probitačnije. Nastavit će politiku Vesne Pusić da iz dva do do tri posto potpore dobiju pet do šest saborskih zastupnika. To će sigurno pokušati”, rekao je Letica u kratkom razgovoru za Direktno.

Podsjetimo, nakon što su HNS-ovi disidenti Anka Mrak-Taritaš, Goran Beus Richembergh, Vesna Pusić i Nada Turina Đurić zajedno s HSU-om osnovali Klub nezavisnih zastupnika i umirovljenika u Hrvatskom saboru, najavili su osnivanje nove, kako su najavili, moderne i uključive stranke.

Hodak: HNS-ovi disidenti neće uspjeti

Nakon što su HNS-ovi disidenti Anka Mrak-Taritaš, Goran Beus Richembergh, Vesna Pusić i Nada Turina Đurić zajedno s HSU-om osnovali Klub nezavisnih zastupnika i umirovljenika u Hrvatskom saboru, najavili su osnivanje nove, kako su najavili, moderne i uključive stranke.

Za Direktno je ugledni odvjetnik i komentator Zvonimir Hodak komentirao novoformirani Klub sastavljen od razočaranih HNS-ovaca. I dok oni najavljuju novu stranku, Hodak je komentirao njezinu budućnost ako do osnivanja dođe.

Kako je istaknuo, politički uspjeh Milana Bandića, kao SDP-ovog disidenta, koji se održao u Zagrebu je specifičan.

“Na nacionalnoj razini je Bandić probao izboriti politički uspjeh, ali nije uspio. Tako nešto će se slično dogoditi i disidentima iz HNS-a. Na lokalnoj raznini, moguće je da će imati neki rezultat, ali na nacionalnoj razini HNS nije ni dosad ništa predstavljao. To je stranka koja je dobivala 2,3 posto”, dodao je Hodak.

Prema Hodakovim riječima, ako će stranka ići samostalno na izbore, niti slučajno neće doći do Sabora.

“Takva stranka nema uistinu nikakve perspektive. Mislim da mogu iskoristiti samo saborsku klupu koju su dobili zahvaljujući SDP-u. Na drugim izborima za Sabor, mislim da će doživjeti isto ono što su doživjeli svi disidenti i SDP-a i HDZ-a, a to je da nisu uspjeli napraviti političku karijeru”, poručio je u razgovoru za naš portal Zvonimir Hodak.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content