Bivši nogometaš Goran Granić napadan je zbog vjere: ‘Mediji su me predstavljali kao vjerskog fanatika’

Foto: snimka zaslona

Goran Granić igrao je i Varteksu i Hajduku da bi nakon nogometne karijere uključio se i vodio sastanke molitvene zajednice ‘Dobri pastir’, a nerijetko je savjetovao mlade nogometaše poput Josipa Radoševića i Mije Caktaša, navodi 24sata.

Zbog svog isticanja vjere tijekom karijere bio je često napadan. Igrao je u 5-0 porazu Hajduka od Debrecena 2005. godine, a uslijedili su komentari kako “Splićani nisu mogli bolje proći kad im je u obrani igrao čovjek kojem vjera zabranjuje da radi prekršaje”.

“U tisku je izašla ta informacija pa sam ispao neki vjerski fanatik. Naravno da to nije istina, ja sam rekao da mi vjera brani grubosti i namjeru da ozlijedim protivnika, a ne da ne napravim prekršaj”, rekao je Granić.

Ispričao je anegdotu.

“Igrao sam s Perom Pejićem u Albaniji, koji mi je na treningu rekao: ‘Nemoj da zovem novinare i da im kažem koliko si grub, obje su mi noge plave od tvojih startova i udaraca, a ti kao ne smiješ zbog vjere raditi prekršaje”, poručio je Granić.

Tek sa 27. godina shvatio je da ima krivi odnos prema vjeri.

“U očima okoline sam bio dobar, nisam pio, bančio, kockao, varao ženu, psovao Boga, nisam se drogirao, išao sam na misu… No, zadovoljio sam se tim plitkim stvarima, nisam vidio koliko imam propusta. Shvatio sam da sam s Bogom imao gotovo trgovački odnos, iskorištavao sam ga za svoje planove. Moje molitve su bile ‘Bože pomozi da dobro igram’, ‘da se ne ozlijedim’, ‘da pobijedimo’. Ja sam se postavljao kao gospodar, a ne kao sluga. Bog mi je bio pomoćnik za ostvarenje mojih planova. Međutim, kada mi se oduzeo uspjeh, Bog je i dalje bio uz mene, volio me i pomagao”, ispričao je za Slobodnu Dalmaciju.

“Nisam tada imao dovoljno mudrosti da bih odgovorio na trik pitanja. Zapravo su me pitali ima li kršćanin mjesta u nogometu? Odgovor je da i to što više. Po svemu kršćani trebaju biti najbolji nogometaši, dat će sve od sebe na svakom treningu, kada uđe s klupe, kada nije plaćen, ne dijeli utakmice na velike i male, podrška je svima…”, rekao je.

Izvor: narod.hr/24sata/Slobodna Dalmacija

Odgovori

Skip to content