Branitelji se nisu morali boriti u Domovinskom ratu i problema ne bi bilo

HOS se nije morao boriti u Domovinskom ratu i problema ne bi bilo

ili:

Branitelji se nisu morali boriti u Domovinskom ratu i problema ne bi bilo

U subotu je dr. Stjepandić na povratku sa službenog puta u Italiju svratio i u Zagreb.

Kažem mu kako me iznenadila činjenica da je malo naših portala prenijelo njegovo pismo Predsjedniku Vlade. Ja sam našao Pismo samo na dva portala.

Posebno smo komentirali kako je kolegica iz Šangaja komentirala ZDS. (Vidjeti:

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/06/22/dr-josip-stjepandic-stovani-gospodine-predsjednice-vlade-republike-hrvatske/ )

Kaže mi kolega Stjepandić da uskoro ide u Kinu pa će još više razgovarati s tamošnjim znanstvenicima o tom pozdravu naših HOS-ovaca i mnogih drugih hrvatskih branitelja.

A možda je našim portalima već bilo previše tekstova o pismu kojega je Predsjedniku Vlade napisao biskup Košić. Čini mi se da je ta dva pisma spojila naša sjajna kolumnistica Mirela Pavić koja svoju kolumnu u Hrvatskom tjedniku od 29. lipnja 2017, završava ovako:

Liam shi!

I pozdrav biskupu Košiću, ma di bija!

Imenjaku sam rekao kako je moj dojam kako je na djelu dogovor PLOČA ZA PLOČU. Dakle skidanje ploča na Trgu jednom od 10 najvećih zločinaca s jedne strane i ploče hrvatskim junacima u Jasenovcu o čemu i piše Stjepandić Plenkoviću:

Isto tako, očigledno je da ne pratite vrlo informativnu emisiju TV Bujica. Da tomu nije tako, onda biste sigurno došli do svjedočenja don Miljenka Babaića (29.4.2016) da su dubrovački branitelji, razočarani kad nisu mogu dobiti dodatno pojačanje od HOS-a, od njega zatražili da pošalje makar njihove oznake.

Da agresori su se panično bojali naših HOSovaca!

Uvijek treba naglasiti da su za skidanje ploča u Zagrebu najzaslužniji Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović!

Jasno je bilo da je ploča u Jasenovcu bila dio nagodbe HDZ-a i HNS-a 20. 06. 2017. kada je o njoj progovorio sam Plenković. Komentirao sam prijateljima:

ANDREJ PLENKOVIĆ

HOS je u Jasenovcu mogao staviti ploču bez grba i problema ne bi bilo

http://direktno.hr/direkt/hos-jasenovcu-mogao-staviti-plocu-bez-grba-i-problema-ne-bi-bilo-89452/

ZAPRAVO:

HOS u Jasenovcu nije morao staviti ploču i problema ne bi bilo

ili:

HOS se nije morao boriti u Domovinskom ratu i problema ne bi bilo

ili:

Branitelji se nisu morali boriti u Domovinskom ratu i problema ne bi bilo

I OPET BI IMALI VLAST KOJA RADI ŠTO SRBI TRAŽE!

TKO JE ONO NEŠTO SPOMINJAO POLITIČKU PROSTITUCIJU?

Kasnije sam se korigirao:

Točnije: OVO SU ISPRAVNE PREMISE!

(Nadam se: Očita je poruga na komentar Predsjednika Vlade da je biskup svoje pismo pisao na pogrješnim premisama.)

Naravno i sami HNS-ovci slavodobitno najavljuju skidanje ploče u Jasenovcu za mjesec dana. Njima je to doista važno jer se za to najsnažnije zauzela njihova bivša predsjednica, od HNES-a etički osuđena veleizdajnica Vesna Pusić zahtjevajući da vlast šarafcigerom skine tu ploču. Podsjetit ću vas da su jednom od HOSovaca čija su imena dana na toj ploči upravo šarafcigerom fašistički agresori na Hrvatsku iskopali oči!

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/veliki-dan-za-hrvate-osudeni-stjepan-mesic-vesna-pusic-milorad-pupovac-793979/

S druge strane Ministaru Uprave nisu drage najave Premijera kako je politika iznad prava pa se u medijima najavilo kako bi njegovo Ministarstvo moglo odbiti zahtjev za uklanjanjem ploče jer nema pravne osnove budući je HOS-ov grb odobren od Ministarstva uprave još u vrijeme Račanove vlade.

O tome su u Bruxellesu pitali premijera Plenkovića, no on tvrdi da ta informacija nije istinita.

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/sdp-ovac-predrag-matic-objasnio-zasto-nece-glasati-za-skidanje-ploce-hos-a-u-jasenovcu—480701.html

Zato bi političku prostituciju o kojoj je govorio biskup Košić zapravo trebali nazvati POLITIKA ŠARAFCIGER!

Iako je tako ne zovu o toj politici možemo pročitati u izvrsnim raščlambama Marka Ljubića:

https://narod.hr/hrvatska/marko-ljubic-antifasizam-smrtonosan-hrvatsku-slobodu-nezavisnost

https://narod.hr/hrvatska/marko-ljubic-proglasavajuci-temeljne-nacionalne-zadace-zaokruzenim-plenkovic-se-ruga-hrvatskoj

http://www.hkv.hr/izdvojeno/komentari/m-ljubic/27083-m-ljubic-hrvatska-ce-biti-na-konju-tek-kad-budak-jovanovic-klasic-ili-pusic-budu-na-magarcu.html

Nedugo poslije Plenkovića na scenu stupa Predsjednik Ustavnog suda RH Miroslav Šeparović koji o ploči u Jasenovcu u Saboru odgovara na pitanje zastupnika iz redova naroda koji je izvršio fašističku agresiju na Hrvatsku i koji je npr. svojim lažima o pokrštavanju 11.000 srpske djece i osobno sudjelovao u toj agresiji i od HNES-a također etički osušđeni veleizdajnik Milorad Pupovac, pa kaže:

“Nemam dileme, ploči s pozdravom ‘Za dom spremni’ u Jasenovcu nije mjesto.To je simbol stradanja žrtava ustaškog režima. Uvažavam branitelje i siguran sam da nisu željeli veličati NDH, ali s takvim pozdravom mogu povrijediti žrtve. Neka Vlada nađe zakonit način da se ploča ukloni”,

https://www.24sata.hr/news/separovic-ploci-u-jasenovcu-za-dom-spremni-nije-mjesto-530200

Zapravo je nevjerojatno kako neki ljudi pljuju po svojoj struci. Tako ovdje pravnik i predsjednik Ustavnog suda zna da govori neistinu jer se na ploči u Jasenovcu ne nalazi pozdrav ZDS već je on u sklopu grba HOS-a koji je legalan u RH. Ne treba biti previše inteligentan pa znati da tvrdnja da se na ploči nalazi pozdrav ZDS podrazumjeva da je on stavljen sam po sebi na njoj. Dakle, čovjek koji bi trebao osuđivati kršenje prava u RH pa i Politikom šarafciger, sam ih krši. I upravo pokazujući u Saboru da mu je interes političara koji ga biraju važniji od struke i onoga što bi kao predsjednik Ustavnog suda trebao raditi nama garantira da će on biti i izabran, zar ne?

Podsjetimo da su ustavni sudci, s izuzetkom časnog ustavnog sudca Miroslava Šumanovića, slično nepoštenje pokazali i u slučaju Josipa Šimunića (npr. moja knjiga Dnevnik u znaku ‘Za dom spremni’ završava teksatom: Ustavnom sudu RH je Domovinski rat zapravo ‘oiticanje mržnje na temelju rasne, nacionalne i vjerske pripadnosti’.

Nemojmo zaboraviti da se i Marko Perković Thompson sustavno proganja još od 2000.-e godine, zbog pjesme Bojna Čavoglave koja počinje s pozdravom ZDS! Pa i naslov najnovije kolumne Zvonimira Hodaka sve kaže i o tom progonu:

Pjesma ‘Čavoglave’ je antifašistička – s njom na usnama borili su se četiri godine protiv crnih četničkih i crvenih JNA fašista!

http://www.dnevno.hr/kolumnisti/zvonimir-hodak/pjesma-cavoglave-je-antifasisticka-s-njom-na-usnama-borili-su-se-cetiri-godine-protiv-crnih-cetnickih-i-crvenih-jna-fasista-1037284/

Prije nekoliko dana sam govorio o gaženju struke od strane Predsjednika Ustavnog suda jednom kolegi sa Sveučilišta i komentirao kako me čudi da poslije istupa Predsjednika Vlade članovi vladinog Vijeća za suočavanje s prošlošću nisu podnjeli ostavke na to članstvo. Znamo da je to Vijeće Vlada i formirala zbog ploče u Jasenovcu, zapravo zato što nisu imali petlje reći istinu o tvrdnji da na toj ploči stoji ZDS i optužiti one koji traže da se oskrnavi nešto što je u RH odobreno. Podsjetimo se npr. kako je to najavila TV N1:

Ovo Vijeće je, podsjetimo, način na koji je Vlada reagirala nakon što je nedaleko od najvećeg koncentracijskog logora NDH, u samom Jasenovcu, postavljena ploča s ustaškim pozdravom “Za dom spremni”.

http://hr.n1info.com/a182424/Vijesti/Ovo-su-clanovi-Vijeca-za-suocavanje-s-prosloscu.html

I onda dođem doma i doznam kako o tome govori predsjednik tog Vijeća:

Vijeće nije razgovaralo ni o ploči HOS-a u Jasenovcu, a Kusić objašnjava da se neće baviti pojedinačnim slučajevima već će predložiti općenite preporuke.

“Nadamo se da će to biti na neki način korisno Vladi, da će ih Vlada prihvatiti, ne samo ova vlada nego i sljedeće vlade. To je cilj Vijeća, da u konačnici postavi temelje koji će moći služiti kao jedna konstanta za buduće generacije”, rekao je te apelirao na medije koji prate rad Vijeća kazavši kako je njihova uloga velika u tome kako će javnost prihvatiti odluke Vijeća.

http://direktno.hr/domovina/odrzana-prva-sjednica-vijeca-za-suocavanje-s-prosloscu-90434/

I tako je Vijeće formirano zbog HOS-ove ploče u Jasenovcu, onda nam najave njeno skidanje bez obzira što to Vijeće postoji, da bi nas samo Vijeće izvjestilo da se oni neće baviti takvim pojedinačnim slučajevima. Kako bi i mogli kada su se u HDZ-u i HNS-u dogovorili da oni to sami riješe, zar ne?

A zapravo Vijeće ne može ništa riješiti jer je to pitanje najopćenitije pitanje koje se postavlja pred Vijeće.

Naime HOSovci su branitelji i odnos prema njima je odnos prema Domovinskom ratu. Jasno je da HNS-ovci imaju interes istovjetan interesu fašističkog agresora, tj. nametnuti kao prioritet u RH partizanski pokret i tzv. antifađšizam. Davno sam nazvao ovo što možemo nazvati i političkom prostitucijom i politikom šarafciger – pomirba djece partizana iz svih stranaka. Dakle, partizani i antifašisti (zapravo crveni fašisti) su važniji od branitelja. Borba za Jugoslaviju u II. Svjetskom ratu je važnija od borbe branitelja za Hrvatsku u Domovinskom ratu.

Slavko Goldstein je tzv. antifašistima poručio u momentu kada su osnivali njihovu Ligu: Odrecite se Tita, a branite antifašizam.

Zato je važnija ploča u Jasenovcu nego trg u Zagrebu, jer je ploča u Jasenovcu podignuta u spomen na istinske antifašiste, u spomen onima koji su izgubili svoje živote braneći Hrvatsku od fašističkog velikosrpskog agresora, a koji su imali i imaju i danas podršku tzv. antifašista a zapravo crvenih fašista!

A to i jest Politika šarafciger, zar ne?

Josip Pečarić

Izvor: ovdje

1 comment

  1. Josip Kljaković Šantić

    Jednom davno bijah novinar “Narodne Armije” iz Beograda. Tada sam sreo Predsjednika SUBNOR-a Srbije – izvinjavam se zbog zaboravljenog imena i prezimena generala.Postavih mu pitanje: ” KOJI SU VAMA PARTIZANIMA BILI NAJTEŽI NERPIJATELJI? Predsjednik SUBNOR-a mi odgovori: 1. Švabe a zatim Ustaše!” A četnici? upitah. “AH, ŠLJAM..” i mahne rukom general… DANAS ĆE VAM I DJECA U SRPSKOJ ŠKOLI REĆE DA SU ČETNICI- ANTIFAŠISTI. Tako ih uče. Tako im piše na zsatavi – 4S(Samo sloga Srbina spašava).

Odgovori

Skip to content