HEBRANG: Razumijem Sašu Broz, i mi smo živjeli u državi koju nismo voljeli

Nakon komentara Saše Broz o balerinama i žuljevima, koji je bio odgovor na nastup Marina Čilića u finalu Wimbledona, komentar smo tražili i od Andrije Hebranga, koji nije štedio Titovu unuku.

“Marin Čilić ponos je hrvatske države i naroda koji se pronio svijetom i zato o njemu kritički mogu pisati samo oni koji su učinili to isto. Saša Broz, koja zagovara svog djeda krvoloka, nema pravo govoriti kritički o čovjeku koji se žrtvuje za Hrvatsku, jer po njezinom djedu Hrvatska je u svijetu poznata samo po masovnim grobnicama. Njezina mržnja prema Hrvatskoj očito je nasljedna, pa kad je već odlučila živjeti u zemlji koju ne voli, mogla bi prema toj zemlji biti malo pristojnija”, poručio je Hebrang.

Saša Broz objavila je fotografiju krvavih stopala balerine i napisala: “Ovako izgleda stopalo balerine. Ne bilo koje već gotovo svake!!! Cijelu karijeru šute i trpe i ne lijepe fotografije ozljeda okolo tražeći da im se ‘oprosti’ uspjeh ili pad!! Drago društvance, ovo znam iz prve ruke, odnosno noge. Toliko o tri i pol žulja koja nam upravo trljaju o nos iz Wimbledona!!!”.

“Njezini opetovani ispadi u kojima se kritizira sve što je hrvatsko pokazuju da je zatrovana idejom svoga djeda, poznatog po uzrečici da će ‘prije Sava teći uzvodno nego će Hrvati imati svoju državu’. Meni je žao što sada mora živjeti u toj hrvatskoj državi koju ne voli. No, i mi smo živjeli desetljećima u državi koju nismo voljeli, a to je bila Jugoslavija, pa je sada razumijemo. Ipak, apeliram na malo pristojnosti”, zaključio je dr. Hebrang.

Izvor: ovdje

 

2 comments

  1. strauss

    Drugaricu Sašu, ako nešto svrbi neka se priseli u Srbiju,odnosno Beograd i beogradski čik, da zamjeni “Desanki Novčić”, njezin deda je se zanjih borio a ne za HRVATSKU!

Odgovori

Skip to content