‘Hrvati, Paravinja bi za 4 godine mogao van, naoružajte se ili otiđite’

Hrvatski sabor u četvrtak nastavlja zasjedanje raspravom o izmjenama Zakona o kaznenom postupku kojim je predviđeno objedinjavanje tematike vezane za oduzimanje imovinske koristi dosad regulirane drugim zakonima.

Izmjene Zakona o kaznenom postupku potrebne su zbog usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom EU-a, a bitna je novina da se razlikuje žrtva od oštećenika i uvodi se individualna procjena žrtve da bi se spriječilo zastrašivanje i odmazda žrtve.

Sjednica je, kao i obično, počela stankom. Zatražio ju je Goran Aleksić (SNAGA) koji je kolegama rekao kako ima presudu najvišeg slovenskog suda prema kojoj je valutna klauzulu CHF nepoštena.

Mostovac Miro Bulj rekao je u Saboru kako je “poskupljenje cestarina jedini projekt koji se provodi u Dalmaciji”.

Ministarstvo pravosuđa predlaže strože kriterije za odobravanje jamčevine.

Branimir Bunjac (Živi zid/SNAGA) osvrnuo se na prepolovljenu kaznu Paravinji. “On će već za četiri godine moći izaći iz zatvora. Kakvu tu poruku šalje Hrvatima. Naoružajte se ili otiđite”, rekao je Bunjac.

Stevo Culej smatra da su najveće žrtve pravosuđa žrtve iz Domovinskog rata. Trebat će nam, kaže, još 200 godina da sve sprovedemo pravdi.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content