KAKVE UVREDE IZ USTA UNUKE POREMEĆENOG UBOJICE: Saša Broz u srpskim medijima popljuvala Hasanbegovića, hrvatsko društvo i sve protivnike zločinca Tita!

Nemir je u javnosti posljednjih nekoliko dana unijela ideja da se Trg maršala Tita u neposrednom središtu Zagreba preimenuje u Trg Republike Hrvatske. Riječ je uistinu o političkoj trgovini Milana Bandića koji je gradonačelničku fotelju pokušao sačuvati ulazeći u koaliciji s Brunom Esih i Zlatkom Hasanbegovićem. Nimalo neobično, taj je potez najviše iznervirao unuku Josipa Broza Tita – Sašu Broz.

Inače, ova dama rođena je 1968.godine u Zagrebu te se kao Titova unuka školovala ne samo u svojem rodnom gradu već i u Moskvi, gdje joj je otac bio na službi. U mladim danima Titova unuka pohađala je školu za klasični balet, a školovanje je nastavila u ruskoj prijestolnici na Akademsko-koreografskom sveučilištu, u Rusiji je okončala postdiplomske studije, ali se zbog ozljede baletom prestala baviti pa je u Zagrebu završila Akademiju dramskih umjetnosti.

Braneći lik i djelo djeda maršala progovorila je za beogradske Novosti i to s projugoslavenski nastrojenim novinarem Juricom Kerblerom. Da djed vidi Hrvatsku danas, sam bi skinuo svoju ploču s Trga, kaže Saša te nastavlja da je naša zemlja koja je ušla u Europu sve dalje od nje.

– Pojedince na vlasti, u očitoj nemoći da postignu i najmanji dio onoga što je moj djed postigao, ta činjenica neopisivo frustrira i onda smo svjedoci da su na djelu “hejteri”, koji sve što je ostalo iza njega – mrze. Umjesto da se raspiše referendum na kojem bi Zagrepčani odbili preimenovanje Trga na kojem su Hrvatsko narodno kazalište, Pravni fakultet i Rektorat, Muzička akademija, Muzej za umjetnost i još štošta, predloženo da nosi naziv Trg Republike Hrvatske. Priča je jednostavna: zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je izborio i šesti mandat, ne bi mogao opstati bez koalicije s tvrdom desnicom koju predvodi “titomrzitelj”, bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović – tvrdi Broz te naglašava kako nemaju svi u našoj zemlji negativan stav prema njenom djedu već se sve uglavnom svodi na jednu stranku i novonastali savez. S njezinim djedom manipulira se pred svake izbore i to stoga da bi se ponizilo njega velikoga kako bi veličina tih koji to čine došla do izražaja.

– Desnica urla da je bio diktator i ubojica, pa samim time ne zaslužuje trg. Ljevica u Hrvatskoj šuti, kao što šuti oko svega, sabijena u mišju rupu. Ono malo starih antifašista koji su stasali uz Tita ionako nitko ne sluša, pa će Titov trg na jednoj od najljepših zagrebačkih lokacija uskoro dobiti novi naziv. Političke veličine očito su uspjele u svojoj namjeri – ističe Titova unuka koja protivnike Tita naziva politički impotentnim likovima. Broza nisu uspjeli pobijediti u ratu u kojem su klali i ubijali, nastavlja nadalje, a sada likuju.

– Kada već nisu uspjeli pobijediti Broza u ratu, gdje su klali i ubijali sve što nije imalo arijevske gene, od Srba do Židova, od Roma do “pogrešnih” Hrvata, sada njihovi nasljednici mogu biti zadovoljni. Iskreno mi je žao što je očigledno kvaliteta života u Zagrebu manje bitna od imena jednog trga – konstatirala je Broz radujući se što još uvijek postoji velika masa koja s poštovanjem govori o njezinom djedu.

Autor: I. Međugoarac/dnevno.hr

1 comment

  1. strauss

    lJUDI KOJE RADOSTI! ZLOČINAC tito ode na smetlište povjesti!

Odgovori

Skip to content