Ne smeta im što je poremećeni ubojica počasni građanin Grada Zagreba?!

Hasanbegoviću, Esih, Bandiću i drugima, iznimno je sporan naziv najljepšeg zagrebačkog trga koji se još uvijek zove Trg maršala Tita, ali, gle vraga, nikome od njih nije sporno što se ime Josipa Broza Tita nalazi na popisu – počasnih građanina Grada Zagreba!

Dakle, moglo bi se dogoditi da Tito ostane bez trga, a da mu ostane ova časna titula!

To bi tek bio skandal (cirkus) nad skandalima! Pored toga, Titovo ime i dalje se nalazi na popisu počasnih članova (sic!) Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU). Naime, nakon svojedobnog mojeg javnog protesta što je to tako, a koji nije izazvao gotovo nikakvu medijsku pažnju, što je bilo i za očekivati, u HAZU su u miru i tišini sve, ali baš sve, počasne članove i dalje ostavili na popisu, uključujući i Josipa Broza, s time da su tek lani napisali da su njihovi počasni članovi od godine primitka pa do smrti! Tako za Tita piše da je – „“hrvatski političar (što nikada nije bio niti se ikada tako predstavljao) te da je „vođa Antifašističke borbe i predsjednik Jugoslavije“, odnosno „počasni član od 1947.-1980.“

To su, kao što smo rekli, ispravili tek prošle godine!

HAZU ima 42 počasna člana, ali ni jednog – živog!?

Zanimljivo da su, uz Josipa Broza, još uvijek počasni građani Grada Zagreba i sljedeći politički (komunistički) zločinci: Vladimir Bakarić, Anka Berus, Ivan Krajačić, Mika Špiljak i drugi.

Tako se lako može dogoditi da se makne Trg maršala Tita, a da ovaj čovjek koji je kriv za smrt stotine tisuća Hrvata nakon II. svjetskog rata i dalje bude počasni građanin Grada Zagreba, ali i počasni član – HAZU!

Bože, pomozi!

Mladen Pavković

1 comment

  1. Vadlja Branko

    Ništa čudno, jer tajnik Akademije, sa još jednim suradnikom ,obilazi Gradonačelnika , pa i Akademiju, radi financiranja filma o velikim dostignućima Račana.
    Postavlja se pitanje, da li će u tom dokumentarnom filmu, biti njegovo najveće dostignuće pljačka 500 mil DM, sa gradnje KLINIČKE BOLNICE NOVI ZAGREB, te njegov nalog Leki, da se od tih opljačkanih novaca 400 mil DM prebaci na inozemni račun.
    Objavljeno HRVATSKO SLOVO STUDENI 2003 god, članak ZAŠTO RAČAN NUDI OSTAVKU.
    Tada je na vlasti bio Račan i SDP, ali nije bilo nikakove reakcije, po nihovoj poznatoj paroli ” NE TALASAJ “

Odgovori

Skip to content