OKRŠAJ KOLAKUŠIĆA I ŠOLE Kome ide u korist Ovršni zakon?

Nakon što je sudac zagrebačkog Trgovačkog suda Mislav Kolakušić istaknuo kandidaturu za ustavnog suca, ugledni komentator Ivica Šola u Slobodnoj Dalmaciji, dnevnoj novini Hanza Medije odvjetnika Marijana Hanžekovića, Kolakušića je nazvao demagogom.

Šola je kritizirao Kolakušića da potiče mentalitet neplaćanja, kazavši da su u puno težem položaju od blokiranih oni kojima oni duguju i odvjetnici.

Mislav Kolakušić za portal Direktno izjavio je kako je jedini smisao tog teksta “zadržavanje troškova kojima nekoliko pojedinaca zarađuje stotine milijuna kuna, a uništava ostatak hrvatskih građana” i povezuje ga s najavljenim izmjenama Ovršnog zakona.

“Neosporno je da se dugovi moraju plaćati i nitko nikada o tome ne govori. Međutim, upravo troškovi ovršnog postupka onemogućuju građanima da plate svoj dug zato što dug od 180 kuna postane dug od 2000 kuna. Upravo ovakav sustav onemogućuje građanima da plaćaju dugove, što vidimo iz svakodnevnog porasta broja blokiranih građana i ukupnog zaduženja, jer da to nije tako brojka bi padala. Dakle, većina od 330 tisuća blokiranih građana upravo je nastala isključivo radi troškova”, kazao je Kolakušić.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content