OPASNA ŽENA: Bernardića bi miljenica mogla ‘stajati glave’!

Burni politički dani koji su za nama, a u kojima smo se ponajviše bavili Vladom i vladajućima te njihovim tegobama u sjenu su bacili SDP i zbivanja u toj stranci koja su podjednako vatrena. Mlađahni predsjednik Partije Davor Bernardić politička previranja u zemlji nije iskoristio kako bi politički profitirao, već se stječe dojam da je Bero, kako ga u stranci vole zvati, naprosto utihnuo i nestao, pao u zaborav premda su prave političke pozornice tek trebale biti pred njime.

Na dnevnoj razini, SDP predvođen Bernardićem pokazuje neviđenu sposobnost samouništenja. Iako je od parlamentarnih izbora na kojima su sa Zoranom Milanovićem uspjeli ostati bez vlasti, a nakon Vlade HDZ-a i Mosta kakvu hrvatska povijest ne pamti prošlo više od pola godine, a od izbora Davora Bernardića također podosta mjeseci ova se stranka još uvijek unutar sebe nije posložila. Da je Partija pred potpunim rasulom razaznali su i njihovi dojučerašnji politički partneri iz HNS-a koji su iz SDP-ova krila prešli u ono Andreja Plenkovića, čime su ga spasili novih izbora.

Oslabljeni SDP odgovoran je za to što je HDZ u oporbenim redovima uspio pronaći saveznike, jer samo naivac mogao bi povjerovati u to da je Bernardić stranku sposoban dovesti na vlast. Baš stoga, a u želji da vladaju HNS-ovci su se priklonili dominantnoj strani. SDP tresu frakcijski sukobi, a sve je više onih koji bez zadrške progovaraju o Berinoj bezličnosti i neiskustvu. Donedavno je čitav niz članova ustao protiv Bernardića koji se sada odlučio poslužiti Milanovićev slom metodom pa se obračunava sa svojim najvećim kritičarima Milankom Opačić i Mirandom Mrsićem. Ipak, ni u tim unutarstranačkim kaskadama Bernardić nema stabilnu potporu jer odluka o smjeni Opačić i Mrsićem sa saborskim pozicija na Klubu SDP-a nije prošla nimalo glatko, već je javnosti prezentirala razinu podijeljenosti Partije. SDP-ovci su se doslovno podijelili na pola, a to je poražavajuće po tu stranku koja nema vremena za ozbiljna politička pitanja, a na čemu gubi poene pokušavajući suzbiti i bezuspješno korigirati aktivnosti u svojim redovima. Ponadao se neiskusni Bero da bi primirje i sklad u stranku mogao unijeti povratak Aleksandre Kolarić koja je, usput budi rečeno, iz stranke izbačena iz sličnih razloga iz kojih su degradirani Opačić i Mrsić.

Nova, stara Kolarić u razgovoru za Globus kazala je kako Opačić treba smijeniti, a ono što je izrekla veoma brzo se i odvilo. Spekulira se kako će se Kolarić kandidirati za predsjednicu zagrebačkog ogranka SDP-a, ali svatko tko samo površno prati rad Aleksandre Kolarić znade da je ona žena izrazito velikih ambicija koja se mrvicama neće zadovoljiti pa tako nije nemoguće da se upravo ona u dogledno vrijeme istakne kao glavna protukandidatkinja Beri u utrci za predsjednika SDP-a. Da afiniteta ima dala je naslutiti i u nekim svojim ranijim javnim nastupima. Dobro upućeni SDP-ovci potiho i sami priznaju kako su svjesni da se Kolarić u njihove redove nije ponovno zbila iz ljubavi prema stranci, već da bi realizirala davno zacrtane ciljeve. Bernardić se uostalom i okružio ekipom koja je naklonjena ovoj sposobnoj dami, a svoju priliku ugrabiti bi mogla čim joj se za to ukaže prilika, jer suludo je vjerovati da se žena poput nje u stranku vratila bez cilja, ali i stoga da bi bila bez funkcije.

Povratak Kolarić u SDP. prepričavaju nadalje partijci ispod glasa. unio je dodatne podjele u stranku. Dok jedni tvrde da je ona žena koja zna i koja ih može voditi, drugi pak ističu kako to nije moguće s obzirom na to da je baš Kolarić ta koja je godinama blatila stranku u javnosti, a njezin zahtjev za smjenom Opačić nazivaju diktaturom. Dodajmo kako će se Aleksandri Kolarić na izborima za zagrebački SDP suprotstaviti još neka snažna imena poput Gordana Marasa, Orsata Miljenića i Bojana Glavaševića što je još jedan pokazatelj ogromnih frakcija u stranci.

Izvor: dnevno.hr

Odgovori

Skip to content