POKUŠAJ BLAĆENJA BRUNE ESIH Bujanec: Babić je jedan od spavača HDZ-a

Tko je Martin Babić, nekoć bliski suradnik Brune Esih i jedanaesti na listi za zagrebačku Skupštinu, koji ju je pokušao oblatiti, izabravši jedan od najružnijih mogućih, šovinističkih načina za obračun nakon posloženih izbornih ‘kockica’? Naime, taj bivši HDZ-ovac koji je izbačen iz te stranke, jer se pojavio na njezinoj listi na lokalnim izborima u Zagrebu, istupio je u javnost s tvrdnjom kako mu je “Bruna Esih priznala kako je plakala cijelu noć, nakon što su ‘Neovisni za Hrvatsku’ koalirali s Milanom Bandićem”.

Ogorčen, kako i sam priznaje tom koalicijom tvrdi kako je pravi šef stranke Zlatko Hasanbegović, čije je sve i maslo, a da se novoj stranci nije priključio, iako su ga pozvali.

Kako je nedavno izvjestio jedan portal, anonimac Babić na svoj način prepričava događaje uoči izbora te tvrdi kako je dogovor “pao” u njegovoj kući i to dva mjeseca nakon što je Bruna Esih ušla u Sabor.

“Susreli su se Esih i Hasanbegović s još nekoliko ljudi. Bruna se zaklela da nikada neće surađivati s Bandićem, a s tim se složio i Hasanbegović”, istaknuo je Babić te dodaje kako je Hasanbegović, od početka želio u koaliciju s Bandićem i to, kako kaže, da bi uhljebio svoje ljude.

“Hasanbegović je nakon izbora izjavio da je pobijedio HDZ iz birtije. Time je popljuvao sve nas koji smo radili u kampanji. Pitao sam Brunu je li pročitala tu izjavu, rekla je da jest i da je plakala cijelu noć”. Izravno sam je pitao jesu li informacije o suradnji s Bandićem točne, i ona mi je pred šest ljudi odgovorila da to nije istina, da ona ni za što na svijetu ne bi to učinila, utvrdio je Babić.

Napominje da nije bio zainteresiran ni za kakve pozicije, jedino ga je zanimalo da Zagreb prestane biti leglo kriminala.

Tvrdnje “odmetnika” Martina Babića nisu željeli komentirati niti Bruna Esih niti Zlatko Hasanbegović, no, zato je vrlo rado to učinio novinar i voditelj popularne emisije “Bujica” Velimir Bujanec, koji, kako sam priznaje, dobro poznaje situaciju u stranci Neovisni za Hrvatsku.

Novinar za Babića kaže da se radi o “spavaču HDZ-a i blijedoj kopiji nesretnog Tome Jelića”.

Otišao kod ‘Titoljupke’ Sandre Švaljek

“Čovjek je, poput još nekih, očekivao privilegije i unosne ugovore za svoju posrnulu tvrtku nakon što Esih i Hasanbegović sklope koaliciju s HDZ-om i Bandićem na gradskoj razini. Međutim, dotični, nikako da shvati da politički sporazum stranke ‘Neovisni za Hrvatsku’ s Milanom Bandićem i HDZ-om ne uključuje nikakvo trgovanje niti podjelu funkcija, već je riječ o platformi za realizaciju isključivo političkih ciljeva od općeg interesa građana, a nikako ne privatnih. Kao što se svojedobno uvrijedio Tomo Jelić zato što nije mogao biti među prvih pet na listi za Skupštinu, pa je onda otišao kod ‘titoljupke’ Sandre Švaljek, tako se sada uvrijedio i anonimac Babić, jer neće moći drmati gradskim urbanizmom što bi moždal bilo dobro za njegov privatni biznis”, tvrdi Bujanec.

Napominje kako nije nimalo slučajno da je Babić protiv Esih i Hasanbegovića istupio upravo u ljevičarskom mediju.

“Sada samo čekamo da ga vidimo na kavi s njegovim prezimenjakom s Indexa. No, Martin Babić je u svom napadu na Esih ponešto i pretjerao svojom muško šovinističkom izjavom o tobožnjim suzama Brune Esih. Jedine suze koje smo mogli vidjetii kod prave pobjednice zagrebačkih izbora bile su suze radosnice, a Babić sukladno svom primitivizmu neukusno sugerira da je gospođa Esih preslaba kao žena za politiku, pa navodno plače. Ipak, gospođu Esih vidio sam u mnogim delikatnim politikim situacijama i svaki puta je demonstrirala da ima veću ‘onu stvar’ i od Babića, Jelića i drugih spavača, koje tek očekujemo da napadnu zbog ljubomore uspjeha NHR”, tvrdi naš sugovornik.

Prisjeća se kako je Bruna Esih na saborskom Odboru, kako kaže, “rešetala” Dinka Cvitana.

“To gospodin Babić nikako ne bi mogao zbog straha da mu Cvitan ne pokuca na vrata”, kaže Bujanec.

Mnogi će pasti u nesvijest kad vide listu za EP

Popularni voditelj na kraju je rekao da očekuje još sličnih napada na uspješnu novu stranku i njezine čelnike.

“Kad konkurencija vidi kakva će lista biti za Europski parlament mnogi će pasti u nesvijest”, poručuje Velimir Bujanec.

Pristupnice i članska iskaznica

Iz izvora bliskih stranci “Neovisni za Hrvatsku”, doznali smo da će uskoro proraditi atraktivna internet stranica te stranke, na kojoj će biti dostupne i pristupnice, a članska iskaznica će se pak moći dobiti nakon provjere svakog potencijalnog člana.

Provjera će trajati, doznajemo iz istog izvora, 60 dana.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content