GOSPA U MEĐUGORJU Ne budite nesigurni, ja sam s vama

Gospa je u Međugorju u srijedu 2. kolovoza 2017., vidjelici Mirjani Dragičević Soldo dala ovu poruku:

“Draga djeco, Voljom Nebeskog Oca, kao majka onoga koji vas ljubi, tu sam s vama da vam pomognem upoznati ga i slijediti ga. Moj Sin vam je ostavio otiske svojih stopala da bi vam bilo lakše slijediti ga. Ne bojte se. Ne budite nesigurni, ja sam s vama.

Ne dajte se obeshrabriti jer potrebno je mnogo molitve i žrtve za one koji ne mole, ne ljube, ne poznaju moga Sina. Pomozite, gledajući u njima svoju braću. Apostoli moje ljubavi, osluškujte moj glas u sebi, osjetite moju majčinsku ljubav. Zato molite, molite djelujući, molite darujući, molite ljubavlju, molite radom i mislima u ime moga Sina. Što god više ljubavi budete davali, više ćete je i primiti. Ljubav proizišla iz ljubavi rasvjetljuje svijet. Otkupljenje je ljubav, a ljubav nema svršetka.

Kada moj Sin iznova dođe na zemlju tražit će ljubav u vašim srcima. Djeco moja, mnoga je djela ljubavi za vas učinio. Ja vas učim da ih vidite, shvatite i zahvaljujete mu ljubeći ga i uvijek iznova opraštajući bližnjima. Jer ljubiti moga Sina znači opraštati. Moj se Sin ne ljubi ako se bližnjemu ne može oprostiti, ako se bližnji ne može pokušati shvatiti, ako se sudi. Djeco moja, čemu vam molitva ako ne ljubite i ne praštate. Hvala vam.”

U Međugorju je u tijeku 28. Međunarodni molitveni susret mladih, poznatiji kao Mladifest. U srijedu 2. kolovoza mladi su uz Brdo ukazanja već od 6 sati ujutro molili radosna otajstva krunice. Program Festivala nastavljen je od 9 sati na vanjskom oltaru jutarnjom molitvom koordinatora fra Marinka Šakote, te katehezom o prispodobi o sijaču i plodovima Međugorja fra Danke Perutine, dugogodišnjeg voditelja Festivala mladih, koji je trenutno na službi gvardijana u Mostaru. Mladi su se i ovoga dana susreli s poticajnim svjedočanstvima osoba iz cijelog svijeta.

U jutarnjem dijelu programa svjedočili su svećenik Martin Filipponi iz Švicarske, zaređen 13. svibnja ove godine, čije je zvanje plod Međugorja. Mladima je govorio o ispovijedi u Međugorju. Drugo svjedočanstvo bilo je ono Letizie Centorbi iz Italije o njezinu obraćenju u Međugorju, a predstavila je i novu pjesmu „Regina della pace“. Na kraju su kroz glazbu svjedočili brat i sestra iz Švicarske, Ezechiel i Rebeca Theler.

Nakon stanke, u popodnevnom dijelu programa od 17 sati o sluzi Božjem Guidu Schafferu govorio je dom Roberto Lopes iz Brazila. Središnji je dio i ovoga dana bilo večernje misno slavlje koje je predslavio fra Alen Pajić, mladomisnik Hercegovačke provincije, u suslavlju 504 svećenika. Propovijedao je fra Danko Perutina.

Nakon svete mise uslijedila je molitva pred križem i Služba svjetla. Preko livestreaminga večernji program su pratila 645.724 gledatelja. I ovaj su dan, kada se slavi blagdan Gospe od Anđela – Porcijunkula, brojni svećenici bili na raspolaganju za sakrament pomirenja.

Kako bi cijeli Festival mladih prošao u najboljem redu, brinu se i mladi volonteri, članovi Frame Međugorje. Josipa Sivrić, predsjednica Frame Međugorje kazala je kako je mladima iz cijeloga svijeta na usluzi oko 150 mladih volontera pod vodstvom duhovnog asistenta fra Perice Ostojića: „Za naše volontere se vežu mnogi zadaci, a prije svega red i mir u krugu crkve, prodaja na štandovima, čuvanje sakristije…

Naši framaši sudjeluju i u organizaciji svete mise i pričesti. Tu je i plesna animacija, čitavo smo ljeto imali probe. Naši volonteri pokušavaju učiniti i to da se što dostojanstvenije ulazi u crkveno dvorište“, kazala je Josipa Sivrić, predsjednica međugorske Frame.

MISIJA / MEDJUGORJE.HR

Odgovori

Skip to content