Mladfest: Svetom misom na Križevcu završio 28. Festival Mladih

Svetom misom na Križevcu u 5 sati ujutro završio je 28. Festival Mladih u Međugorju koji je trajao od 1. do 6. kolovoza.

Dvadesetosmi međunarodni molitveni susret mladih “Mladifest” okupio je više desetaka tisuća vjernika koji su u ovome svetištu proveli pet dana u molitvi i pobožnostima, javlja grude-online.info.

Tradicionalni molitveni susret ove godine se održavao pod motom “Da ljubav vaša sve više raste”, a na njemu sudjeluju mladi iz cijeloga svijeta – BiH, Hrvatske, Italije, Poljske, Češke, Slovačke, Brazila, Ukrajine, Švicarske, SAD-a …

Susret predstavlja duhovni odmor za mlade koji su u to vrijeme sudjelovali u molitvi, svjedočanstvima, procesijama, pjesmama, klanjanju, krunicama, misama i koncertima.

Najviše svećenika sv. misu je suslavilo u utorak, njih 540. U nedjelju, 2. kolovoza nakon večernje svete mise održana je kao i prošle godine procesija oko vanjskog oltara u obliku srca. U utorak 4. kolovoza predstavu za mlade „Credo“ izveli su članovi zajednice Cenacolo, navodi Radio Međugorje.

Svećenici sa svih kontinenata veliki dio svoga vremena bili su na raspolaganju mladima za sakrament pomirenja. Festival je simultano prevođen na 18 jezika, a izravno su ga prenosile mnoge radijske postaje i internetski portali.

Molitveni susret mladih pokrenuo je pokojni fra Slavko Barbarić 1990., želeći da to bude vrelo na kojem će se mladi obnavljati, osvježavati svoj duh, pročišćavati svoje poglede i nadahnjivati se za nove korake.

Svake godine broj sudionika se povećavao te je brojem prerastao sva druga međugorska okupljanja.

Izvor: narod.hr/grude-online.info

Odgovori

Skip to content