Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Splitu 4. kolovoza 2017.

Grad Split i Koordinacija braniteljskih udruga grada Splita u petak, 4. kolovoza 2017. cjelodnevnim programom obilježit će Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Na Gradskom groblju Lovrinac u 8.00 sati predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te izaslanstva Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, Ureda državne uprave, HRM-a i PU Splitsko-dalmatinske vijence će položiti na Groblju hrvatskih branitelja te na Spomen obilježju poginulim bošnjacima – muslimanima braniteljima u Domovinskom ratu.

U 9.30 sati predviđeno je polaganje vijenaca ispred spomenika u Parku hrvatskih branitelja kod zgrade Gradske uprave, a nakon toga s početkom u 10.00 sati u atriju Banovine održat će se Svečana akademija. Po završetku svečanosti u 11.00 sati na južnom pročelju zgrade Gradske uprave postavit će se hrvatski stijeg, a potom će se održati mimohod branitelja s ratnim zastavama od Zapadne obale do crkve sv. Frane.

Za vrijeme trajanja mimohoda od 10.45 do 11.30 sati vrijedit će privremena regulacija prometa na Obali kneza Branimira koja će u tom periodu biti zatvorena za promet vozila i to od križanja sa ulicom Dražanac do kružnog toka na križanju sa ulicom Brajevića prilaz.

Misa zahvalnica služit će se s početkom u 11.30 sati u crkvi sv. Frane, a navečer s početkom u 22.30 sati s Gata sv. Nikole započet će vatromet.

Izvor: split.hr

Odgovori

Skip to content