Poljud će večeras biti grotlo pjesme i emocija, Torcida najavljuje spektakl i poručuje: Glasno, svim srcem, neka Brøndby odmah padne!

Split i Poljud večeras će “gorjeti“.

Ne samo od vrućine koja ovih dana baca u afan cijeli grad i Dalmaciju, već i zbog atmosfere koju će navijači Hajduka stvoriti na Poljudu kada pred njih izađe danski Brondby.

Jedan jedini dan bio je dovoljan da se rasproda gotovo cjelokupni kapacitet poljudskog stadiona. Bit će to prva utakmica “bilih“ na svom terenu u novoj sezoni, zaželjeli su ga se njegovi navijači koji su u niskom startu dočekali priliku pohitati po ulaznice istog trenutka kada je objavljeno da je kazna Hajduku skinuta i da će im vrata stadiona biti otvorena.

Ljetna euforija

Rasprodalo bi se i četrdeset, možda i pedeset tisuća ulaznica da ih je toliko bilo na raspolaganju. Toliki je bio interes. Klub je odahnuo jer će lijepo zaraditi od ulaznica, kao i igrači koji će imati vjetar u leđa s tribina, a navijači će se također imati priliku iskazati. Uobičajena ljetna euforija zahvatila je bilu familiju.

Poljud će, dakle, biti pravo grotlo pjesme i emocija, a povlačenje kazne Hajduku nije iznenadilo Torcidu koja ima pripremljenu koreografiju o čijim detaljima, po običaju, ne žele u javnost.

– Vjerovali smo u pozitivan ishod žalbe pa smo je već unaprijed počeli pripremati – rekao nam je glasnogovornik Hajdukove navijačke skupine Damir Gruić.

Putem svoje Facebook stranice Torcida je pozvala sve navijače sa sjeverne tribine da dođu na stadion barem sat vremena prije početka utakmice kako bi ta koreografija zasjala u punom sjaju.

Nekakvog kortea centrom Splita prije početka utakmice neće biti. Velike su vrućine, objašnjava nam Gruić, i nema smisla tramakavati ljude da se okupe oko 17 ili 18 sati, dok je sunce još vrlo jako. Uostalom, istaknuo je Gruić, uvjereni su kako Brondby nije najveća Hajdukova utakmica te kako sigurno neće biti ni posljednja europska na Poljudu ove sezone.

– Kako i za Hajduk, tako je i za nas važna utakmica. Od svakog pojedinca na stadionu se očekuje stajanje na nogama i navijanje svih devedeset minuta (i više)! Dokazali smo nebrojeno puta da smo veliki vjetar u leđa našem Hajduku, zato jasno i glasno sa svih tribina, svim srcem Brondby neka padne odmah na početku! – poručuje Torcida.

Izvor: Vedran Babić/Slobodna Dalmacija

Odgovori

Skip to content