U iznimnoj atmosferi s daškom prošlosti započela ovogodišnja Legenda o Miljenku i Dobrili

Izvedbom predstave „Miljenko i Dobrila“, upriličenoj uz povijesni dvorac Vitturi u Kaštel Lukšiću, započela je ovogodišnja manifestacija „Legenda o Miljenku i Dobrili“, koju četvrtu godinu za redom organiziraju Grad Kaštela i Turistička zajednica Kaštela, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Otvaranje manifestacije vodila je Mariola Milardović Perić, a službeno ju je, uz pozdravne riječi publici i sudionicima, otvorio kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović.

Ove godine, pred dvorcem Vitturi,u iznimnoj atmosferi, publika je imala priliku vidjeti novu predstavu „Miljenko i Dobrila“, scenariste Dinka Morovića, a prema romanu Marka Kažotića, koju je adaptirala i režirala dramska umjetnica Mladenka Gruica.

mil i dobr2

U predstavi, koja na poseban način donosi povijesne elemente, tradicijske običaje Kaštela i ljubav dvoje mladih, sudjelovale su domaće snage, glumci Kaštelanskog kazališta, KUD Ante Zaninović i KUD Karol Woytila, kao i gosti, amaterski glumci iz Prološca, Sinja, Omiša, te udruga Sv. Kliment i Kliški uskoci.

U ulozi mladih ljubavnika besprijekorno su se snašli Petra Ugrin i Donat Zeko, konta Radoslava odigrao je Marijan Grbavac, don Mavro je bio Ante Knezović, služavku Anticu odigrala je Ivona Čuljak, konta Adalberta Jurica Škalabrin, težake Ivana i Marina Zvonimir Štrljić i Marko Duvnjak, seljanka Luce bila je Ljiljana Garbati. kontesa Marija Ivana Štrljić, Demetra Antea Barišić, Adalbertov težak Jasmin Kovačev, trogirski providur Contarini Željko Viculin, Družimir Vinko Vujina, seljanka Jele Ana Matijević, a dječak Josip Bralić

Unatoč pretoploj ljetnoj večeri u povijesnim kostimima, svi akteri predstave dali su sve od sebe te oduševili okupljenu publiku, koja je lukšićko brce i okolne štrade ispunila do zadnjeg mjesta, a osim glumcima čestitke su na kraju predstave upućene i redateljici, kao i koordinatorici cijelog projekta, Marijani Vulas.

Izvor: Dijana Putnik/kastela.org

Odgovori

Skip to content