Vice Batarelo: Stepinac se odupro Titu pa će i katolici militantnom sekularistu Josipoviću!

Već danima traje obračun predsjednika Zaklade Vigilare Vice Batarela i dr. Ive Josipovića putem medija. Na Josipovićev posljednji napad na udrugu Vigilare u kojem ih je prozvao te upitao zašto udruga Vigilare utvara sebi da je odvjetnik katolika u Hrvatskoj te ju nazvao konzervativnom udrugom često bizarnih stavova i bizarnoga društva, Vice Batarelo oštro je odgovorio bivšem hrvatskom predsjedniku te poručio da će dignuti katoličku oluju i boriti svim pravnim sredstvima.

Naime, sve je počelo kada je Ivo Josipović na društvenim mrežama podijelio izjavu Ivice Maštruka iz programskog vijeća HRT-a, a koji se jadao zbog toga što će HRT intenzivno pratiti blagdan Velike Gospe.

Iz udruge Vigilare Vice Batarelo ga je prozvao u medijima i poručio mu da se ispriča za svoj istup. Josipović se odbio ispričati te je uslijedilo prepucavanje preko društvenim mreža i u medijima koje je dobilo svoj nastavak.

U najnovijoj Facebook objavi u kojoj odgovora dr. Ivi Josipoviću, Batarelo je poručio:

“Mesija ljevice ratuje protiv katolika… G. Josipović (kao deklarirani agnostik) uzeo je sebi za pravo dijeliti lekcije tko su dobri katolici, a koji nisu. Po njegovom, loši su katolici oni koji su se drznuli prozvati ga za njegove necivilizirane i diskriminirajuće komentare na račun katoličke vjere i ljudi.

Omiljeni šport ljevičara, militantnih sekularista i ateista, poput g. Josipovića, je ponižavanje, omalovažavanje i iznošenje neistine o Katoličkoj Crkvi i katolicima. On govori o 21. stoljeću, a koristi ofucane, ali opasne taktike iz komunističkih vremena 20 stoljeća! ‘Oni’, elita, sveznajuća i svemoćna, a svi ostali drugorazredni građani/kmetovi, naročito katolici.

Katolici ne mrze i nisu stvorili ove razdore. Ne ponižavaju druge, pomažu bližnjima, opraštaju progoniteljima. I mi vam stvarno opraštamo te smo samo tražili da se ljudski i civilizirano ispričate za komentare vezano uz prijenos Velike Gospe; o ‘katoličkoj džamihiriji’; o splitskom nadbiskupu i ‘bunici’. Sada još možemo i nadodati i krive interpretacije pape Franje…

Ali očito nemate snage za to, te nažalost još skupljate i političke bodove kao nekakav mesija ljevice.

Ali zar Vi, g. Josipoviću, stvarno mislite da su vjerni katolici obični naivci, koji ne poznaju dijabolične taktike, pretvaranja i širenje straha i nesigurnost?

Novi naraštaj katolika u slobodnoj Hrvatskoj neće sagnuti glave pred ponižavanjem i manipulacijom svoje vjere i Crkve ni pred kim. Nećemo dopustiti da antikatolički stavovi i predrasude postanu prihvatljivi u Hrvatskoj. Nije ni bl. Stepinac u puno gorim vremenima. On se usprotivio jednom Titu. Što je nama onda jedan Josipović?

Ako mislite g. Josipoviću da ćemo se samo tako povući pred vašim prijetnjama i omalovožavanja, krivo mislite. Nećemo. Tiha smo većina, ali ćemo dignuti katoličku oluju i borit ćemo se svim pravnim sredstvima da antikatoličke predrasude i diskriminaciju iskorjenimo”.

Mesija ljevice ratuje protiv katolika… G. Josipović (kao deklarirani agnostik) uzeo je sebi za pravo dijeliti lekcije…

Gepostet von Vice Vincent John Batarelo am Sonntag, 20. August 2017

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content