Zlatna Hrvatica Sandra Perković: ‘Da promijenila sam se, puno je mržnje usmjereno prema meni…’

Jedna od najboljih hrvatskih sportašica svih vremena, dvostruka olimpijska pobjednica, dala je intervju za Sportske novosti uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu u Londonu.

Očekivanja su, naravno, velika, s obzirom na sve ono što je do sada Sandra osvojila favorit je i u Londonu. Podsjetimo, Sandra Perković u Londonu baca od 11.10 kvalifikacije diska za plasman u finale Svjetskog prvenstva koje je na rasporedu u nedjelju od 20:10 sati.

U razgovoru za SN Sandra je, između ostaloga rekla kako je ”puno mržnje usmjereno prema meni…’‘ ”Bilo je nepotrebnog prozivanja, no, time se uopće ne opterećujem”, poručila je zlatna Hrvatica u razgovoru za Sportske novosti.

Naime, medijska su prozivanja krenula nakon promjene izgleda, poprilično je stanjila liniju. Krenule su i medijske spekulacije koje su govorilo o tome kako je prekinula vezu s Edisom Elkaseviće… Puno se toga nakupilo, razumljivo, Sandra se osjetila povrijeđenom. Navodno su joj čak i neki dobacivali na cesti, pogrdno komentirajući njen novi fizički izgled. “Kakav manekenski izgled, imam 80 kilograma, gdje su tu manekenke”, rekla je povrijeđena Sandra, ali ipak kroz smijeh.

“Da, promijenila sam se, u odnosu na Igre u Riju imam 8 kilograma manje. Isto kao i u odnosu na prošlo SP u Pekingu. Ali najveća je razlika u odnosu na SP 2013. u Moskvi, tamo sam bila najbaždarenija.

Tamo sam imala 93-94 kile. Ma, znate što je s tim mojim kilogramima jedino važno i da to konačno riješimo. Ne smijem pasti ispod 80 kg, ali u ovom trenutku, s ovim kilogramima se bolje osjećam, zdravije se hranim, bolje se odmaram, kao žena sam zadovoljnija, a to je isto bitna stvar. Moraš biti sam sa sobom zadovoljan, iako, voljela sam se ja u svim svojim verzijama”, kazala je vlasnica dva olimpijska zlata, uz svoj neodoljivo simpatičan osmijeh te je dodala:

“Neke stvari na treninzima sada mi je puno lakše raditi nego prije. Sad smo se prebacili skroz na te neke eksplozivne vježbe, ali ja sam sada jača u teretani nego prije. Tih pet kilograma što sam jača u teretani je šest puta bolje nego s onom kilažom…”

Neki su tvrdili kako ”mršavija” Sandra neće moći ni blizu do onih rezultata koje je ostvarivala ranije, no, nedavnih 71,41 m na mitingu u Švicarskoj, dakle, hrvatski rekord i najbolji rezultat u svijetu posljednjih 25 godina, na posljednjem mitingu prije dolaska na njezino četvrto SP-u u karijeri, ipak je zatvorio usta mnogim kritičarima. Svjesna je toga i Sandra, ali i samouvjerena.

“Tih 71,41 nije bilo nešto što je meni i Edisu dalo potvrdu da smo na dobrom putu. Mi smo znali što radimo. Više je to bilo da ne slušam po ulici “joj što ti je, skinula si kilograme”, “gotovo je”, “jesi li ti bacačica ili što”, “što je bacala, bacala je”, “više ništa od nje”… Kad sam to bacila, više ne pričaju ništa. Ma, ne diraju mene ti komentari, samo, ne smijem im odgovoriti, onda me to pojede.

Nije bilo lijepo to što sam prolazila. Da sam i izgubila toliko kilograma i da bacam disk 63 metra, nakon svih mojih rezultata koje sam dala za Hrvatsku, ti imaš meni obraza reći nešto. Svi nas sportaše gledaju kao robote, moraš, moraš, moraš. Sve to razumijem, ali ljudi, mi se borimo za Lijepu našu, da što bolje pokažeš Hrvatsku u svijetu i ljudi sa strane bi samo trebali biti potpora. Pa zar bih ja išla protiv sebe? Ovo je moj posao, kao i svaki čovjek dat ću u njemu maksimum. I ako sam se ja odlučila na taj rizik, onda mi budi potpora”, rekla je Sandra Perković, kojoj ovo ipak nisu prva medijska prozivanja u životu. Suočavala se ona s time i ranije.

“Kad sam promijenila Trendžu, 2012/13. ubili su me”, za trenutak se Sandra prisjetila bitnog trenutka u karijeri, kada su ona i Ivan Ivančić prekinuli suradnju.

” Ako sam ja najboljeg trenera na svijetu ostavila zbog nekih razloga što se tiče samog treninga, zato što više nije funkcioniralo kao prije, zato što je došlo do zasićenja s obje strane, onda nemoj govoriti “sad ćeš vidjeti kad propadne”. Da, ja sam skinula kilograme, ali nemoj me osuđivati, pitaj zašto sam to napravila jer nisi najpametniji na svijetu…”, kazala je Sandra uz zaključak kako ”bolje kombinacije od Edisa i nje za rezultat ne postoji…”

”On je ambiciozan, ja sam ambiciozna, ja sam ta koja nekad eksplodira, on je taj koji smiruje situacije. Mi smo vatra i voda, to je nešto što čini naš rezultat toliko posebnim. On zna kad treba smiriti, ja znam kad treba potegnuti i nas dvoje nikada nismo imali problema što se tiče treninga…”

Sandra Perković jedna je, kako smo spomenuli, od najboljih hrvatskih sportašica svih vremena, teško je vjerovati da to netko ne želi respektirati.

Izvor: narod.hr/Sportske novosti

Odgovori

Skip to content