Zračna luka Split: Obaraju se povijesni rekordi

Mjesec dana ranije nego prethodne godine, ovog je četvrtka kroz zračnu luku Split u Kaštelima, prošao dvomilijuntni putnik, što je još jednom pokazalo pozitivan trend rasta broja putnika i zračnog prometa u ovoj zračnoj luci.

Već prema tradiciji, nadležni u zračnoj luci za ovogodišnjeg jubilarnog putnika organizirali su malu svečanost, pa je tako 27-godišnja Lauren Douch iz Australije, bila i više nego ugodno iznenađena.

– Stvarno sam pozitivno šokirana da sam upravo ja dvomilijuntna putnica u ovoj zračnoj luci. U Hrvatskoj sam bila jednom, prije više godina, i to u jednodnevnom posjetu Dubrovniku i bila sam oduševljena. Prošle godine završila sam studij i riješila ove godine sebi priuštiti malo opuštanja pa sam se tako odlučila na dolazak u Hrvatsku, gdje ću boraviti desetak dana. Dva dana ću biti u Splitu, a nakon toga ću na jedrenje Jadranom – kazala je zadovoljna Lauren, koja je na aerodrom u Kaštela stigla nakon više desetaka sati leta iz Australije, s letom Croatia Airlinesa iz Zagreba.

Mladoj putnici dobrodošlicu je zaželio direktor Zračne luke, Lukša Novak sa suradnicima i uručio joj prigodni poklon. Poklon je stigao i od Croatia Airlinesa, čiji je direktor prodaje Boris Kolka, Lauren poklonio dvije povratne karte na jednom od njihovih međunarodnih letova.

– Zračna luka Split u prvih sedam mjeseci bilježi rast broja putnika za 24 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U mjesecu srpnju kroz ovu zračnu luku prošlo je 657 tisuća putnika, što je rekordan broj putnika tijekom jednog mjeseca, ne samo u povijesti ovog aerodroma već i Hrvatske. Prema najavama trend rasta broja putnika i zrakoplova koji će putovati kroz ovu zračnu luku, nastavit će se i u posezoni – kazao je direktor Zračne luke, Lukša Novak.

Izvor: Dijana Putnik/kastela.org

Odgovori

Skip to content