Toni Berišić (66) sedmi put propješačio od Drvenika do Veprica!

Poznati hrvatski hodočasnik Toni Berišić (66), s adresom stanovanja u Osijeku i Jelsi na Hvaru

Poznati hrvatski hodočasnik Toni Berišić (66), s adresom stanovanja u Osijeku i Jelsi na otoku Hvaru, u četvrtak je odradio još jedno od svojih hodočašća pješačeći od Drvenika do Veprica, gdje je u poslijepodnevnim satima u Svetištu Gospe Lurdske nazočio svetoj misi i procesiji povodom blagdana Male Gospe.

Berišić je iz Drvenika krenuo u 8 sati i na odredište stigao nešto poslije 15 sati, dakle, trebalo mu je punih 7 sati da bi propješačio rutu od 37 kilometara.

– Od svoga prvog većeg hodočašća (‘Lanac istine’ za generala Antu Gotovinu) od Vukovara do Dubrovnika (2008., tisuću kilometara) do sada sam u svojim pothvatima prevalio više od 11 tisuća kilometara. Ove godine sam malo usporio ritam, pa sam samo sedam puta propješačio put od Osijeka do Aljmaša (200 km) i zatim od Jelse do Hvara (30 km).

Još ću do kraja godine dva puta hodočastiti od Osijeka do Aljmaša i jednom od Osijeka do Vukovara (42 km), a napomenut ću da ja svoja hodočašća uvijek posvećujem našim ljudima i Domovini. Ovaj put je to za slobodu šestorice bosanskohercegovačkih Hrvata koji su u prvostupanjskom postupku u Haagu na potpuno apsurdan način osuđeni na dugotrajne zatvorske kazne od 10 do 25 godina, ali isto tako za zdravlje hrvatske nacije, odnosno za nešto više djece u brakovima naših ljudi – rekao je Berišić prije polaska za Vepric.

Istini za volju on uvijek hodočasti i sa mislima na blaženog Alojzija Stepinca, pokojnog don Ivana Burika, te sve one koji su u Domovinskom ratu na pravdi Boga ubijeni ili nestali. U ovoj prigodi se od srca zahvalio mještanima Jelse i općenito stanovništvu otoka Hvara koje ga podupire u njegovim nastojanjima i molitvama.

Posebno se to odnosi na svećenstvo, ali isto tako i hvarske taksiste Marina Goića i Stipu Milatića, koji su ga prethodno vozili do mjesta odakle započinje svoja hodočašća ili na povratku s njih, baš kao što su to ovaj put učinili Nikša Bucat i Mario Grančić.

A svojim obožavateljima na putu hodočašća i ovaj put je dijelio ne samo autograme, nego i blagoslovljene (posvećene) stvarčice koje će ih čuvati od svih zala suvremenoga svijeta.

MIRKO CRNČEVIĆ/MISIJA

Odgovori

Skip to content