Andrej Kramarić: ‘Od prve minute se sve znalo, svaki igrač je dobio zadatak, ništa nije prepušteno slučaju..’

Veliko olakšanje i golemo veselje Vatrenih, ali ostali su čvrsto na zemlji. Dvostruki strijelac Andrej Kramarić pamtit će Kijev jer ovo mu je dosad najvažnija utakmica u životu.

– Sigurno mi je jedna od najdražih u karijeri, ali moram reći da ne treba sada stvarati neku euforiju. Normalno da sam sretan, no nismo još gdje smo trebali biti, stvarno mi je žao što je Finska zabila gol na onakav način. Pokazali smo karakter i ono što Hrvatska jest, čekaju nas dvije još teže utakmice u doigravanju. Računali smo da će se Ukrajina morati otvoriti, iako se nije otvorila koliko smo očekivali. To je bila utakmica strpljenja, taktike, iako nije bila najljepša za navijače, nadam se da ćemo to popraviti.

Što je Zlatko Dalić promijenio?

– Teško mi je to reći, ali moram ipak spomenuti da smo bili jako dobro organizirani, da se od prve minute znalo gdje tko stoji, svakom igraču bio je dodijeljen zadatak, ništa nije bilo prepušteno slučaju, od prve do zadnje minute. Tako smo se i ponašali, bili smo disciplinirani i na kraju strpljivi. Napravili smo što smo htjeli, možemo se veseliti, ali nismo još gdje smo željeli biti.

Kome ste posvetili golove?

– Prvenstveno mojoj obitelji koja je bila uz mene uvijek, od moje šeste godine, otkako se bavim nogometom.

Šime Vrsaljko govorio je o velikom zadovoljstvu.

– Super. Pobjeda stvarno bitna za nas, ostvarili smo po što smo došli. Priželjkivali smo play-off jer sami smo se doveli u takvu situaciju.

Vjerojatno se niste oduševili kad ste saznali da ćete igrati lijevog braniča, ali uglavnom ste to dobro obavili.

– To ste vi rekli da se nisam oduševio, ja sam oduševljen što mogu igrati za Hrvatsku, sretan i iz svega srca. Ako je izbornik od mene tražio da igram lijevog braniča, pristao sam bez imalo razmišljanja. To je normalno. Znao sam u kakvoj smo situaciji. Samo sam želio dati sve od sebe za ovu momčadi i hrvatsku domovinu.

Koga želite u doigravanju?

– Ne bih razmišljao o tome, ova utakmica nam je veliki vjetar u leđa, tko god dođe nadam se da ćemo biti pravi i nastaviti u ovom ritmu.

Kapetan Luka Modrić slično razmišlja:

– Pokazali smo karakter, odigrali zrelu utakmicu, bez žurbe i paničarenja. U prvom dijelu stajali smo onako kako je trener tražio, a u drugom smo iskoristili svoje prilike. Ukrajina nije stvorila nijednu šansu. No tek smo u doigravanju, nismo još ništa napravili. Ovu utakmicu trebamo spremiti u naše glave i pokušati ovako igrati u drugim utakmicama, jer ovako se igra i bori za Hrvatsku. Bilo je biti ili ne biti, znali smo da nam igra samo pobjeda, što je bilo bolje nego da možemo proći s bodom, jer mi smo ekipa koja se ne zna braniti. No tek smo pola posla napravili, idemo u dodatne kvalifikacije. Trebali smo to prije riješiti, ali to je nogomet, ne ide uvijek onako kako želiš.

Što je zasluga Zlatka Dalića?

– Ispunili smo sve što je od nas tražilo, dogovorili smo se što raditi i detaljno smo to ispunili na terenu. Ne znam zašto nam se dogodio onaj pad u zadnjih pola sata protiv Finske, a sad smo protiv Ukrajine pokazali da možemo protiv puno jače ekipe. Vjerovali smo i prije Finske i prije ove utakmice da ćemo u Rusiju. Navijačima bih poručio da nas podrže, mi ćemo se nastaviti boriti za Hrvatsku.

Pravo lice

Ivan Rakitić bio je asistent za drugi gol, ekipa se probudila.

– Jesmo, mislim da smo morali pokazati neku reakciju poslije utakmice u Rijeci. Pokazali smo pravo lice, ne samo zbog rezultata nego zbog borbenosti, zajedničke čvrstine, nismo još ništa napravili. Imamo sada baraž, moramo se opet skupiti da budemo pravi, općenito smo reprezentacija s najviše tih nastupa u doigravanju, uvijek smo išli tim putem. Nadam se da će biti sve dobro.

Zašto je bila potrebna šok-terapija?

– Zašto? Mi smo prvi koji to ne želimo, čini se puno puta da u Hrvatskoj ima ljudi koji to žele, koji su nekidan s utakmice s Finskom otišli s osmijehom. Mi smo prvi koji nismo. Zato je i bila potrebna ta neka reakcija naša, za sebe, za našu obitelj, za sve navijače koji su bili iz nas u tako velikom broju. Ukrajina je bila jako teška za dobiti.

Zamijenili ste uloge s Modrićem.

– Jako smo dobro izgledali u veznom redu, imali stabilnost, igrati s Lukom i Badeljom je veliko zadovoljstvo, nismo odigrali najbolju utakmicu, ali u drugom djelu je bilo jako dobro.

Izvor: Sportske novosti

Odgovori

Skip to content