Bruna Esih: Možda je cilj postavljanja Ribarove biste naše isključenje iz većine, treba vidjeti je li Bandić postupio po zakonu

Postavljanje biste Ive Lole Ribara, rekla nam je Esih, “u suprotnosti je s našim dosadašnjim političkim radom i smatramo to apsolutno neprihvatljivim”.

“Ono sljedeće što treba vidjeti jest je li gospodin Bandić pri vraćanju te biste postupio u skladu sa zakonom”, dodaje Esih. “Mi ćemo u svakom slučaju posegnuti za svim političkim i pravnim sredstvima – treba vidjeti je li zadovoljio sve formalno-pravne pretpostavke za to”.

Na opasku kako njezin stranački kolega Tomislav Jonjić na društvenim mrežama najavljuje i mogućnost novih izbora, to jest kraha većine ako dođe do produbljenja neslaganja između gradonačelnika Bandića i Neovisnih za Hrvatsku, Esih je odgovorila:
“Takav scenarij uvijek je moguć i ne mora kao inicijativa nužno doći s naše strane, nego i sa strane naših programskih partnera”.

Pa ipak, nastavlja naša sugovornica, “važno je odvagnuti što u bilo kojoj situaciji može biti štetno, pa tako i za našu političku opciju”, ističući kako, osim određenih pojava koje ih mogu navesti na takvo što, postoje i pojedinci koji bi Neovisne za Hrvatsku voljeli isključiti iz vladajuće većine u Gradu Zagrebu.

“Možda je čak i ovaj slučaj u službi toga da mi izađemo iz ove programske suradnje”, ističe Esih. “Odvagnut ćemo sve svoje političke opcije”.
Što se tiče zakonskoga utemeljenja postavljanja biste Ivi Loli Ribaru, “Statut Skupštine propisuje da Skupština određuje hoće li se postaviti neki spomenik”, naglašava Bruna Esih.

“Treba vidjeti na što se sam gradonačelnik poziva u svojoj odluci, je li ona samovoljna ili se na nečemu temelji”, zaključuje.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content