Dr. Marko Jukić: Prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u Splitu

U Splitu je održan prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije koja promovira rodnu ideologiju, propagira abortus. Prosvjed je  organizirala Udruga Vigilare u suradnji s građanskom inicijativom „Zaštitimo žene, odbacimo (rodnu) ideologiju“.

Oni koji propagiraju usvajanje Istanbulske konvencije tvrde da se radi o zaštiti žena od nasilja. To je obična laž i podvala. Prvenstveno se radi o uvođenju rodne ideologije u društveni život države. Radi se o negaciji prava na život od začeća do prirodnog kraja i zbog toga tu konvenciju ne treba ratificirati. Republika Hrvatske, kao ni druge zemlje, nije obvezna ratificirati tu idiotsku konvenciju. Nasilje nad ženama je u RH pravno regulirano i tu nije  problem, problem je u nepoštivanju zakona i u nedostatku materijalnih sredstava da se postojeći zakoni provedu u praksi (svakodnevnom životu). Problem je u neučinkovitom pravosuđu a ne u nedostatku zakona. Ratifikacijom konvencije, po pitanju nasilja nad ženama se ništa ne mijenja ali po pitanju obrazovanja i društvenih odnosa se mnogo toga mijenja jer se uvodi rodna ideologija što je neprihvatljivo.

Činjenica je da u pisanju Istanbulske konvencije nisu sudjelovale države članice EU već im se ona nameće po principu „Uzmi ili ostavi“. Što je sramotno!

Čovjek se rađa kao muško ili žensko a ne kao neutralno biće pa je neprihvatljivo da bira svoj rod. Prihvaćanjem rodne ideologije doći će do nasilja nad ženama i do diskriminacije žena. Nadalje Istanbulska konvencija uništava obitelj kao temeljnu jedinku društva, uništava nacionalnu kulturu i tradiciju ako se  ne uklapa u postavljeni okvir.

Najtragičniji učinak konvencije je nametanje rodne ideologije u školske programe, u nastavu, jer se bitno utječe na odgoj mladih nametanjem rodne ideologije i negiranjem roditeljske uloge u njihovu odgoju. 

Neprihvatljivo je nametanje  Istanbulske konvencije u sve pore društva i života, čl. 12 st. 5 obvezuje stranke potpisnice da kulturu, običaje, vjeru i tradiciju, u mjeri u kojoj se razlikuju od načela Konvencije, trebaju podčiniti ciljevima Konvencije.

Konvencija ne dozvoljava nikakve rezerve (čl.78) , izuzeća od strane potpisnica pa je čin nametanja volje što nije u skladu s proklamiranim demokratskim načelima ni slobodom izbora u koju se EU zaklinje.

Na prosvjedu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije govorili su Teo Klarić, Danijela Visković Veršić, Mario Vojvodić, Vice Batarelo, Sanja Bilač, Josip Mužić i Matko Marušić (treba vidjeti video prikaz). Poruka i zaključak je da Istanbulsku konvenciju treba odbaciti kao neprihvatljivu sa znanstvenog, medicinskog, pravnog, društvenog, nacionalnog, obrazovnog, obiteljskog,  etičkog i vjerskog stajališta. Treba potražiti (Internet, tisak) što su stručnjaci napisali o štetnosti Istanbulske konvencije.

Izvor: Marko Jukić/hu-benedikt.hr

Odgovori

Skip to content