Započeli radovi na izgradnji javne garaže na Sućidru

Predsjednik Gradskog vijeća Jure Šundov, zamjenik gradonačelnika Nino Vela i predsjednik Gradskog kotara Sućidar Damir Ćosić Roda jutros su zajedno položili kamen temeljac i tako označili početak izgradnje javne garaže s istočne strane ulice Miroslava Krleže 26.

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela kazao je kako će radovi na budućoj garaži potrajati četiri mjeseca, te da ukupna vrijednost radova iznosi 6,2 milijuna kuna.
„Prihvatio sam se dužnosti zamjenika gradonačelnika, jer imam iskustva i stečenog znanja rada u struci s kojom mogu pridonijeti izgradnji boljeg i ljepšeg Splita. Završili smo sve potrebne procedure i sada je na „Lavčeviću“ da izgradi garažu. S okončanjem radova građani dobivaju novih 150 parkirališnih mjesta. I bivšoj i sadašnjoj gradskoj vlasti stalo je da građani Sućidra dobiju novu garažu“, naveo je zamjenik gradonačelnika istaknuvši kako se budućom garažom mora upravljati na dobrobit građana kotara. Okupljene građane zamjenik Vela je zamolio za strpljenje i razumijevanje za vrijeme trajanja građevinskih radova.

Predsjednik Gradskog vijeća Jure Šundov podsjetio je kako je još 2009. godine među građanima Splita provedena javna anketa koja je pokazala kako se nedostatak parkirališnih mjesta smatra najvećim problemom današnjeg Splita.

„Veseli me početak radova i nadam se da na ovom projektu nećemo stati. Građani su jasno rekli što smatraju gorućim problemom življenja u Splitu, a na nama je da vidimo financijske mogućnosti i odredimo prioritete. Ćosić Roda i njegov kolega Ivica Grubišić Gire legende su kotarskog djelovanja u Splitu i pozivam druge kotarske čelnike da ih priupitaju za savjet i mišljenje kada su veliki projekti u pitanju“, poručio je predsjednik Gradskog vijeća.
Obrativši se uzvanicima čelnik GK Sućidar nije krio radost početkom građevinskih radova na koje se, kako je rekao, dugo godina čekalo i sada konačno i dočekalo.

„Dugo smo radili na ovom projektu i borili se da dođemo do današnjeg dana. Oko gradilišta je postavljena ograda, na obližnjim prometnicama uvedena je nova prometna regulativa koja će potrajati do završetka radova. Budućim natkrivenim parkiralištem upravljat će gradska tvrtka „Split parking“. Također, ovom prigodom apeliram na gradske oce da konačno uredimo zapušteni Perivoj Ane Roje, ali i pristupimo izgradnji nove sportske dvorane za našu osnovnu školu koju pohađa 750 djece“, kazao je na kraju Ćosić Roda. Marko Bartulić, direktor „Split parkinga“ istaknuo je kako je izgradnja ove garaže najveći objekt javne namjene koji se u Splitu gradi od hrvatskog osamostaljenja. Bartulić je naveo kako će se budućom garažom upravljati zajedno s građanima Sućidra.
Kamen temeljac blagoslovio je don Ivan Čotić, župnik crkve svetog Andrije apostola na Sućidru.

Izvor: split.hr

Odgovori

Skip to content