Događanja u sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju 18. i 19.11.2017.

U sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju članovi i prijatelji Hrvatske udruge Benedikt će u subotu, 18. studenog 2017., u Škabrnji nazočiti 26. obljetnici stradanja Škabrnje. Kolona sjećanja do Spomen obilježja masovne grobnice kreće u 10 sati, u 11 sati je u župnoj crkvi sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu, a u 12.15 sati započinje središnji komemorativni skup na Trgu dr. Franje Tuđmana. Obilježavanje stradanja u Škabrnji završit će polaganjem vijenaca na Središnji križ kod Spomen obilježja na mjesnom groblju.

Po povratku u Split, u 18 sati članovi i prijatelji Hrvatske udruge Benedikt će u Vukovarskoj ulici u sklopu spomen čina „I u mom gradu Vukovar svijetli“ zapaliti svijeće i pomoliti se za sve poginule u obrani naše domovine u Domovinskom ratu. Nakon toga će se priključiti mimohodu Vukovarskom ulicom, koji organizira Torcida i kojim se odaje počast svim poginulima u obrani Vukovara i Škabrnju.

U sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju u nedjelju, 19. studenog 2017., s početkom u 17.30 sati u kapeli samostana Školskih sestri franjevki na Lovretu u Splitu služit će se sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu, koju će predvoditi dr. sc. don Mladen Parlov. Po završetku svete mise u dvorani samostana Školskih sestri franjevki na Lovretu u Splitu održat će se predstavljanje zbornika pjesama „Vukovaru – Škabrnji – Memento – poetika“, koji je uredio Mate Buljubašić, a sastavljen je od pjesama 30 pjesnika iz cijele Hrvatske i dijaspore koje su tematski vezane uz stradanje u Vukovaru i Škabrnju i Domovinski rat općenito.

Istu večer s početkom u 17 sati u Bratskoj kući u Kaštel Kambelovcu Mjesni odbor Kaštel Kambelovac i Livanjska zajednica Kaštela organiziraju izložbu fotografija i svjedočanstvo hrvatskog branitelja na temu „Livanjska bojišnica u Domovinskom ratu“.

Hrvatska udruga Benedikt

Odgovori

Skip to content