‘Meč života’ u Splitu: ‘Ne treba nam veći motiv kada igraš protiv Hrvata u Hrvatskoj’

Ne postoji veći motiv nego igrati protiv Hrvatske u vrućem ozračju splitske dvorane i za mnoge od nas to će biti “meč života”, kazao je za srpske medije najbolji rukometaš Srbije Petar Nenadić uoči početka EURA i sraza s Hrvatskom u Splitu 12. siječnja. 

Srbija je u petak navečer izgubila u pripremnom dvoboju s Makedonijom (29-32), dok je Hrvatska u Spaladium Areni porazila Crnu Goru s 25-22. 

“Ne treba nam veći motiv kada igraš protiv Hrvata u Hrvatskoj. Dosta naših igrača nije imalo priliku da igra u takvoj atmosferi,  za neke će to biti iskustvo više, a za neke utakmica života”, kazao je igrač njemačkog Fuchsea, koji se osvrnuo i na izjavu hrvatskog vratara Mirka Alilovića “da Srbija nije rukometna velesila”. 

“Žalosno je što nas svi gledaju kao autsajdere na osnovu rezultata poslednjih godina. Problem je što možemo svakog pobijediti, ali i od svakog izgubiti. Hrvatska je jaka, igrali su 20 polufinala u posljednjih 15 godina. Da sam na njihovom mjestu isto bih to govorio, igraju na domaćem terenu, osvojili su mnogo medalja i imaju sva prava”, kazao je Nenadić.

Srpsko krilo Nemanja Ilić također misli da je Hrvatska iznimno jaka reprezentacija, ali i da ne postoji strah pred meč pred 12.000 gledatelja u Spaladium areni u Splitu.

“Sve je to sport i na to smo navikli. Bit ćemo spremni za početak, igramo na startu protiv jednog od favorita turnira, a ja držim da je Hrvatska možda i glavni kandidat za europsko zlato”, kazao je Ilić.

Izvor: Hina/Slobodna Dalmacija

Odgovori

Skip to content