S krajem tjedna stiže hladni val

Sutra nas očekuje sunčano vrijeme, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti je moguća povremena umjerena naoblaka, a ujutro i prijepodne mjestimice magla. U prvome je dijelu dana uglavnom još u Lici ponegdje moguć slab snijeg. Vjetar će biti većinom slab, a u Podravini, Baranji i Slavoniji prijepodne ponegdje umjeren sjeverozapadni.

Na Jadranu umjerena i jaka, na udare i olujna bura, slabjet će i poslijepodne okrenuti na sjeverac i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od -7 do -1, u gorju ponegdje i niža, a na Jadranu između -2 i 4 °C. Najviša dnevna uglavnom od 0 do 5, na Jadranu između 6 i 11 °C.

Vikend oblačniji i s hladnijim jutrima
Sljedećih dana na kopnu će biti stabilnije i sunčanije, iako vikend donosi ponovno oblake. Ujutro će ponegdje biti magle, češće i dugotrajnije u petak i subotu. Jutra će biti osjetno hladnija od većine prošlih, s temperaturom nerijetko nižom od -5 °C, u gorju i od -10 °C, a dnevne vrijednosti blago će rasti.

Jutra u četvrtak i petak i na Jadranu će biti relativno hladna, uz temperaturu blizu 0 °C, ponegdje i nižom, a danju će biti malo toplije. Do petka će prevladavati sunčano, a tijekom vikenda oblačnije. Puhat će većinom slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak, a u četvrtak ujutro bura će ponegdje još biti jaka.

U petak stiže hladni val
DHMZ je za petak izdao upozorenje za hladni val na riječkom, splitskom i dubrovačkom području, a za subotu za karlovačko područje. Proglašena je umjerena opasnost, što znači da zbog hladnih noći i jutra temperature mogu biti opasne za zdravlje ljudi.

Izvor: narod.hr/DHMZ

Odgovori

Skip to content