Započeli radovi na dnevnoj bolnici u Zagvozdu: Gravitirat će joj 80 tisuća ljudi

Danas su započeli radovi na izgradnji dnevne bolnice u Zagvozdu. Radnici i strojevi izvođača radova firme MP Beton iz Solina već su započeli s rušenjem unutarnjih dijelova bivše zdravstvene stanice, a nadzorni organi te predstavnici investitora KBC-a Split, kao i predstavnici Općine Zagvozd imali su i svoj prvi informativni sastanak.

Rok za izvođenje radova je 150 dana i prema izjavi predstavnika izvođača radova on bi se trebao ispoštovati. Investicija je oko 5, 3 milijuna kuna, investitor je KBC Split, a novac je osiguralo Ministarstvo zdravstva i EU fondovi.

zagvozd db2

Ognjen Rako, predstavnik nadzora radova kazao je da više nikakvih prepreka nema i da se nada da će, s obzirom na projektnu dokumentaciju i ostale riješene detalje, rok biti ispoštovan, javlja Radio Imotski.

Dnevnoj bolnici u Zagvozdu, gdje će se vršiti svakodnevni specijalistički pregledi, kao i dnevni kirurški zahvati poput kolonoskopije, gastroskopije, prema analizama stručnjaka gravitira oko 80 tisuća stanovnika makarskog, vrgoračkog i imotskog područja, te dijela omiškog zaleđa i Cetinske krajine. Analize su pokazale da će se ovim postići značajna financijska ušteda na brojnim putnim nalozima zbog odlazaka u Split s ovih područja.

Izvor: dalmacijadanas.hr/Radio Imotski

Odgovori

Skip to content