Novi uspjeh kaštelanske klape Neverin: S međunarodnog natjecanja se vratile sa zlatnim nagradama

U Šibeniku je tijekom subote održano Treće međunarodno natjecanje zborova u folklornoj glazbi Adria Cantat. Natjecanje je održano u gradskom kazalištu, a u vokalnom “srazu” sudjelovalo je preko 500 pjevača iz Hrvatske, Slovenije i BiH.

Natjecanje su organizirali Hrvatska udruga zborovođa i Šibensko pjevačko društvo “Kolo”, pod pokroviteljstvom Grada Šibenika, Šibensko – kninske županije i Turističke zajednice grada Šibenika te u suradnji s HNK u Šibeniku, Tvrđavom kulture Šibenik i Gradskim parkingom.

Organizacijom natjecanja u folklornoj glazbi doprinosi se očuvanju folklorne tradicije i višeglasnog pjevanja u Dalmaciji te očuvanju hrvatske i svjetske glazbene baštine. Šibenska sceni Hrvatskog narodnog kazališta ugostila je čak 22 pjevačka ansambla. Svaki nastup pratilo je budno uho stručnog žirija kojeg su sastavljali stručnjaci zborskog pjevanja i to: Branko Starc, Bojan Pogrmilović, Helga Dukarić Dangubić iz Hrvatske, David Howard iz Velike Britanije i Marek Klimeš iz Češke. Gledatelje je prije proglašenje pobjednika i odjela nagrada oduševio nastup šibenskog pjevačkog društva “Kolo”.

Zlatom su se u Šibeniku okitile pjevačice klape Neverin iz Donjih Kaštela. “Večeras smo dobile dvije zlatne nagrade na Međunarodnom natjecanju zborova Adria cantat u Šibeniku za kategorije nacionalna i strana folklorna glazba! Ponosne smo na ove kao i na sve dosad osvojene! Bilo je lipo sudjelovati na ovom natjecanju i nadamo se da će ih biti još” – komentirale su Neverinke svoj novi uspjeh. Čestitamo im i mi!

Izvor: dalmacijadanas.hr

Odgovori

Skip to content