Dalić: Igrali smo za našu Hrvatsku, za ljude u Hrvatskoj koji se bore, muče, preživljavaju, za branitelje…

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić s ponosom je pričao nakon pobjede nad Nigerijom (2:0) u Kalinjingradu:

– Teška utakmica, ali sjajna igra i zaslužena pobjeda Hrvatske. Čestitke igračima i veliko hvala navijačima koji su došli iz svih krajeva svijeta. Igrali smo za njih, za našu Hrvatsku, za ljude u Hrvatskoj koji se bore, muče, preživljavaju, za branitelje… To je naša država, za nju igramo s ponosom – rekao je Dalić za HRT.

Nastavio je u sličnom tonu:

– Bili smo disciplinirani, odgovorni i odigrali smo pravu utakmicu. Nigerija je dobra, ima kvalitetne individualce, no mi smo bili na nivou, puno smo trčali i radili.

Iako Nigerija praktički nije ozbiljnije ugrozila Subašićeva vrata, u napadačkom dijelu Hrvatskoj je povremeno nedostajao završni pas za još poneki gol.

– Premda smo rekli da nećemo kalkulirati, ipak je postojala mala kočnica, da ne pokažemo sve karte. Falio je dubinski pas i više probojnosti Perišića i Rebića. Znamo da ima detalja koje moramo popraviti, no nećemo cjepidlačiti. Bodovi su tu.

Hrabra je bila odluka krenuti s četvoricom napadača?

– Kvalitetniji smo i morali smo biti ti koji će tražiti pobjedu. Bilo bi teško vaditi se na Argentini. S Lukom i Raketom htjeli smo brži protok lopte i dobili smo ga, iako i to može bolje.

Pred kraj su neki igrači energetski pali?

– Kraj je sezone i sve momčadi padaju pri kraju utakmica, puno golova se postiže u završnici. Teško je pratiti ovaj ritam. Puno smo radili u fazi obrane, nije nam bilo lako s Iwobijem, Musom i Mosesom.

Vida i Lovren izgledali su sjajno?

– Obojica imaju dobru sezonu iza sebe. Ighalo se dobro gradi, stvara situacije za šut… Njih su dvojica odradili vrhunski posao. Izašli smo visoko i zbog brzine smo im dali prednost nad Ćorlukom. Ništa nije prošlo pored njih. Nigerija nije imala izrazitijih šansi osim nekoliko centaršuteva.

Hoće li se Modrić protiv Argentine vratiti na poziciju polušpica?

– Vidjet ćemo. Malo ćemo promijeniti sistem, igrače i taktiku. Ima vremena.

Usprkos velikoj radosti, Dalić spušta loptu na zemlju.

– Dalek je još put do prolaska grupe. Napravili smo mali korak, ali vjerujem u ovu momčad.

Je li vas iznenadio remi Argentine i Islanda?

– Kad je Argentina povela, navijao sam da uzmu tri boda, a kad je Island izjendačio onda sam htio da tako i ostane. Nisu oduševili, sve ide preko Messija. A Island je imao i malo sreće, fanatično se brani. No, gledamo sebe. Imamo malu prednost i možda ćemo drukčije složiti stvari. Nema kalkuliranja, tražimo tri boda!

Izvor: Slobodna Dalmacija; Foto: Reuters

Odgovori

Skip to content