Filip Hrgović izbombardirao 20 godina starijeg Amerikanca i postao prvak!

Hrvatski profesionalni boksač Filip Hrgović osvojio je naslov interkontinentalnog prvaka u teškoj kategoriji po verziji WBC zahvaljujući pobjedi nokautom u trećoj rundi protiv Amerikanca Amira Mansoura u zagrebačkoj Areni.

Osvajač brončane olimpijske medalje iz Rio de Janeira 2016., 26-godišnji Hrgović dominirao je protiv 20 godina starijeg suparnika od samoga početka dvoboja.

Uraganskim je udarcima, nasrtajima koji su u 3. rundi potpuno razbili gard vrlo dobrog Amerikanca Amira Mansoura koji je teturao dobrim dijelom te runde, Filip El Animal Hrgović došao je i do šeste uzastopne, šeste ukupne profesionalne pobjede. Ranije, puno ranije od očekivanog. Vjerojatno i ranije negoli su to planirali u samom taboru Hrgovića, konačno i organizatora.

Filip je nakon laganog ispitivanja snaga s Amirom Mansourom u prvoj rundi, s vrlo vještim napadom odnosno korištenjem ‘prve’ ruke (Hrgovićeve lijeve kojom ‘krči’ prostor za mogući udarac desnicom), uspio držati Mansoura na razdaljini. Upravo ono što je želio, kakca je uostalom taktika i bila, a i jdina moguća protiv nekog tko je više od 10 cm niži od vas.

U drugoj je rundi Mansour malo pokušao provokacijama sitnim, malo se žalio na pokoji udarac Hrgovića u zatiljak, da bi Hrgovićeva oluja u ringu počela u trećoj rundi.

Lijevim direktom, pa desnim krošem prvi je put ozbiljno uzdrmao Mansoura koji je zateturao. Koju sekundu kasnije i klecnuo na koljeno.

Prvo brojanje. Bilo je načelno već tada izvjesno da će Mansour teško doći do 4. runde, a ako i uspije, dalje i dulje od nje neće. No, Amerikanac je pokazao nesvakidašnju upotrnost, čvrstoću, mi bi rekli i hrabrost. Ošamućen, ruku su mu nenadzirano letile iznad Hrgovićeve glave, nije bilo više tu nikakve preciznosti, ali Mansour… nije odustajao. Išao je naprijed i naprijed. Da, išao je na Hrgovićeve rukavice. Kada ga je uzdrmala još jedna, opet je kleknuo na koljeno, ali sada više nije mogao probnaći snage za uzdići se ponovo.

Večer za koju smo mislili da će potrajati do ponoći, pa i kasnije, rasplinula se na tragu Hrgovićevih projektila već u 22.30. Samo koju minutu nakon što je Arenu ‘zapalio’ Marko Perković Thompson s “Geni kameni”. Klasičan rock-zvuk odnosno ritam koji je zarazio i Mansourovog trenera, pa nije čudo da je i on pljeskao.

Isti će pljeskati još malo kasnije. Sada na pobjedu Filipa Hrgovića.

– Iznad svih – zagrmio je u mikrofon iz ringa pobjednik Hrgović i dobio odgovor oko 5.000 gledatelja.

– Hrvatska!!!

Filip Hrgović malo prije negoli je opasan WBC pojasom interkontinentalnog prvaka u prvoj će poruci naglasiti.

– Hvala vam svima na ovoj nevjerojatnoj podršci. Nadam se da vas nisam razočarao. Molim vas i jedan veliki pljesak za Amira Mansoura koji je strašan ratnik. Dao je sve od sebe. Zahvaljujem svim svojim ljudima od trenera Pedra Diaza, pa nadalje, sve do Sauerland Promotionu.

Filip Hrgović, WBC interkontinentalni prvak. Nije to još onaj ‘pravi’ naslov. Nije, ali ne brinite. Doći će i to.

TIJEK BORBE: Filip Hrgović vs. Amir Mansour

Službena objava sudaca: Pobjednik nokautom je Filip ‘El Animal’ Hrgović! Oko pasa je zakopčao svoj zasluženi WBC-ov internacionalni pojas.

TREĆA RUNDA

Hrgović i dalje napada, Amerikanac se grčevito brani. Hrgoviću prolaze udarci, Mansour nema adekvatan odgovor na njegove napade. Dvoranom odzvanja ‘U boj, u boj’! Mansour opet na koljenima! Sudac je odbrojavao do sedam. Još jedan udarac, Amerikanac je jako uzdrman. I dalje sijevaju udarci, Mansour je na koljenima! Sudac odbrojava… gotovo je!!!

Mansour pokušava doći do zraka, Hrgović mu prilazi u pomoć. Publika je u deliriju, Hrgović je apsolutno razbio svog protivnika!

DRUGA RUNDA

Filip je odmah zauzeo centralno mjesto i ponovno počeo dominantno. Serija Hrgovića, izvrsno je povezao dva-tri dobra udarca! I dalje nastavlja agresivno Hrgović, Mansour je sada dobro izreagirao i izbjegao nekoliko Filipovih naleta. Mansour na koljenima! Žali se da je dobio udarac u zatiljak. Sudac je poslao upozorenje, a publika zviždi jer smatra da Amerikanac glumi kako bi dobio na vremenu.

Kraj druge runde, Mansour se i dalje žali sucu na nedozvoljene udarce. Hrgović apsolutno dominira borbom!

PRVA RUNDA

Hrgović je krenuo silovito, odmah je dao do znanja Mansouru da ovdje nema namjeru izgubiti. Stisnuo je Mansoura uz konopce. Kraj prve runde, Hrgović je uvjerljivo dominirao podijelivši nekoliko krošea, a Mansour je samo u jednoj situaciji uspio uzvratiti, tek toliko da se makne s konopaca.

20.20: I počeo je meč u zagrebačkoj Areni! Sretno, Hrga!

20.19: Službeni spiker publici je predstavio obojicu boraca, a na ime Filip ‘El Animal’ Hrgović dvoranom se prolomilo gromoglasno oduševljenje.

22.18: Izvodi se himna SAD-a, a zatim i hrvatska himna Lijepa naša. Nakon izvođenja himne, Thompson je Hrgoviću dao ‘besu’ i time mu poželio uspjeh u borbi.

22.15: Marko Perković Thompson dočekuje Filipa Hrgovića u ringu i uživo izvodi svoju uspješnicu ‘Geni kameni’.

Odana je počast preminulom boksaču Marijanu Benešu, a odmah nakon toga je Mansour je prvi krenuo prema ringu uz glazbenu podlogu Eminemove pjesme ‘Lose Yourself’.

22.05: Čekamo početak borbe večeri  između Filipa Hrgovića i Amira Mansoura. Hrgović se prije meča srdačno pozdravio sa svojim idolom Markom Perkovićem Thompsonom uz čiju će pjesmu ‘Geni kameni’ večeras ući u ring. 

Izvor: Sportske novosti

Odgovori

Skip to content