Kapetan Modrić otkrio zašto se nije oprostio: ‘Igrat ću za reprezentaciju dok god mogu pomoći’

Nakon remija s Portugalom pred kamere Nove TV izašao je kapetan Luka Modrić.

“Pa je, eto, napokon smo srušili tu lošu tradiciju za nas. Postigli smo pogodak i nismo izgubili tako da možemo biti zadovoljni što se tiče rezultata. Mislim da je igra bila dosta solidna za prvu utakmicu nakon Svjetskog prvenstva. Još se svi polako tražimo u formi, a kao što je i izbornik rekao, kroz utakmice ćemo pokušati ostvarivati što bolji rezultat i to je to.”

Prvo poluvrijeme je bilo dosta otvoreno, s dosta šansi.

“Pa je, prijateljska je utakmica i normalno je da je bila malo otvorenija i neobaveznija igra. Kao što sam rekao, možemo biti zadovoljni rezultatom, igra isto tako solidna i ja vjerujem da ćemo kroz sljedeće utakmice, kad nađemo našu idealnu formaciju, kad se uklope neki novi igrači umjesto ovih koji su otišli i koji će nam faliti, ali siguran sam da je Hrvatska uvijek uspjela naći zamjena za igrače koji su nam falili, ja vjerujem da će tako biti i ovog puta.”

Drugi dio, kako ste vidjeli novake?

“Mislim da su dosta dobro odigrali, bit će nam od pomoći u budućnosti.”

Jesi li možda ovog ljeta, nakon oproštaja Subašića, Mandžukića i Ćorluke, i ti razmišljao o oproštaju od reprezentacije ili imaš i dalje itekakvog motiva?

“Iskreno, nisam razmišljao. Imam još dosta motiva igrati za reprezentaciju, uvijek sam govorio da ću igrati dok god me budu trebali, dok osjećam da mogu pomoći, a to hvala Bogu još uvijek mogu. Nisam vidio razlog da se oprostim, unatoč tome što smo ostvarili veliki rezultat na Svjetskom prvenstvu. Mislim da mogu još pomoći reprezentaciji, kad osjetim da to više nije to sam ću reći. Zašto odlaziti ako se osjećam dobro? Bez obzira što neki kažu kako je ovo idealan trenutak. Slažem se, ali meni je gušt igrati za reprezentaciju, igram uvijek s velikim motivom, presretan sam ovdje, kapetan sam i nisam vidio razloga. Ponavljam, još mogu pomoći reprezentaciji.”

Nije vas bilo puno u medijima nakon Svjetskog prvenstva. Jedan odmak na cijeli ovaj povijesni Mundijal mjesec i pol dana poslije?

“Ah, što da vam kažem? Još su emocije prevelike, ne stigne se previše ni razmišljati. Sve se događa prebrzo, nisam imao ni puno odmora, već je krenula sezona. Emocije su nevjerojatne, ti trenuci će ostati za cijeli život, to što smo proživjeli. Kad kasnije u životu bude malo više vremena za razmišljanje, bit ćemo svjesniji kakav smo uspjeh napravili. Sad se okrećemo novim izazovima.”

Hoćemo li za 20-ak dana moći reći da si i službeno najbolji nogometaš svijeta?

“Vidjet ćemo, daj Bože da bude tako, ali ja nikad nisam bio opsjednut s pojedinačnim nagradama. Uvijek sam pridavao veću važnost kolektivnima, a ako dođu te pojedinačne jer su ljudi prepoznali da sam imao fenomenalnu sezonu da pokupim te nagrade, nitko sretniji od mene jer sam uložio dosta truda u to, nitko mi ništa nije poklonio u karijeri. Ako su drugi koji odlučuju o tome to prepoznali, nitko sretniji od mene.”

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content