Predsjednica Grabar-Kitarović i ove godine prihvatila pokroviteljstvo nad manifestacijom Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju

  • Written by:

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i ove godine prihvatila je pokroviteljstvo nad manifestacijom Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju, koju će Hrvatska udruga Benedikt s drugim organizacijama i udrugama sedmu godinu za redom održati u Splitu i drugim mjestima diljem Dalmacije u mjesecu studenom. 

U nastavku donosimo pismo koje je Predsjednica RH tim povodom uputila predsjedniku Hrvatske udruge Benedikt Vidi Popoviću.

Poštovani gospodine Popović,

Primila sam Vasu zamolbu za pokroviteljstvom nad kulturno-društvenom manifestacijom Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju, koja se ove godine, prigodnim događanjima od 11. do 19. studenog obilježava u gradovima diljem Dalmacije.

Čast mi je prihvatiti pokroviteljstvo nad obilježavanjem kojim se s tugom i zahvalnosti prisjećamo stradanja ova dva mjesta posebnog pijeteta. Vukovar i Škabrnja utjelovljuju sva mjesta višegodišnjeg stradanja diljem Lijepe naše. Oni su simbol žrtve, hrabrosti i prkosa hrvatskog čovjeka u borbi za slobodnu Hrvatsku. Stoga, neka se nikada ne zaboravi!

Sa željom da uspijete u pripremi najavljene domoljubne manifestacije, Vama i svim članovima udruge upućujem srdačne pozdrave.

Kolinda Grabar-Kitarović

Izvor: hu-benedikt.hr

Skip to content