(FOTO) U Cisti Velikoj prikazan film “Ovčara – neispričana priča”

  • Written by:

U sklopu manifestacije Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju u subotu, 17. studenog u prepunoj dvorani Osnovne škole “Ivana Gorana Kovača” u Cisti Velikoj prikazan je film “Ovčara – neispričana priča” Vladimira Andrića i Nikole Kajkića.

Domaćin organizacije ovog događaja bio je KUŠU Cista Velika, u ime koje se obratio predsjednik Ivica Vučemil.

U ime Hrvatske udruge Benedikt, kao glavnog organizatora i inicijatora Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju, prigodnim riječima obratio se predsjednik dr. Vide Popović, a uz njega ovom događaju nazočili su i član UV-a Miljenko Marinić, član NO-a Željko Pleić i članovi udruge Mate Buljubašić i Mirko Đikić.

Prikazivanju filma nazočili su i načelnik Općine Cista Provo Božo Čubić i njegov zamjenik Marijan Kurtović te ravnatelj Osnovne škole Ivan Pleić.

Prije prikazivanja filma u župnoj crkvi održala se prigodna molitva za sve žrtve Vukovara, a potom tradicionalno paljenje kugli na brdu iznad Mandarića s natpisom VUKOVAR i vodotornjom u sredini što je jedinstven način obilježavanja sjećanja na žrtvu Vukovara. Svako slovo veliko je pedeset metara, a toranj osamdeset metara.

Izvor: hu-benedikt.hr

Skip to content