Dani kršćanske kulture u Dubrovniku

Dani kršćanske kulture održavaju se 15-ti put na nacionalnoj razini a 14-ti put u Dubrovniku. Manifestaciju Dani kršćanske kulture u Dubrovniku, u dubrovačkoj katedrali, otvorio je dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić.

Program manifestacije u Dubrovniku čine koncerti, predstavljanje knjige o blaženom Alojziju Stepincu, predavanje o smrti, predavanje o kostima iz dubrovačke katedrale, izložba i predavanje o arhitektu Carlu Fontani, prikazivanje filma “Čudo” i Noć crkvenih muzeja (razgledavanje izabranih predmeta  franjevačkog i dominikanskog muzeja te riznice katedrale uz stručno vodstvo). U programu manifestacije je i korizmena pobožnost, križni puta na Srđ (7. travnja).

 

Nakon službenog otvaranja manifestacije u Dubrovniku održan je koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Akademskog zbora Pro Musica iz Mostara. Pod ravnanjem dirigenta Marca Tarduea, nastupili su i solisti Martina Zadro, Dubravka Šeparović Mušović, Aljaž Farasin i Leonardo Janni.

Izveden je slijedeći program: I. Kuljerić – Ante Crucem i W. A. Mozart – Requiem u d molu, K. 626. Izvanredan koncert, u prepunoj katedrali, domaća i strana publika je nagradila dugotrajnim pljeskom. 

Marko Jukić/hu-benedikt.hr

 

Skip to content