Počeo VII. Hrvatski aktivistički festival VIDIK fest

  • Written by:

U ponedjeljak, 13. svibnja u prostoru Hrvatske udruge Benedikt u Splitu započeo je VII. Hrvatski aktivistički festival VIDIK fest. U ime organizatora prigodnim riječima obratio se predsjednik Hrvatske udruge Benedikt dr. Vide Popović, koji je napravio pregled kroz do sada održane VIDIK festove te je nazočne upoznao s ovogodišnjim temama i događanjima u sklopu ove manifestacije. Naglasio je kako nema bitnije društvene teme, na lokalnoj ili državnoj razini, o kojoj Hrvatska udruga Benedikt nije progovorila i ponudila afirmativnu i argumentiranu raspravu i rješenja bilo kroz VIDIK fest bilo izvan njega.

 

U ime Splitsko-dalmatinske županije nazočnima se obratio Damir Gabrić, pročelnik Upravnog odjela zajedničkih poslova, a u ime Grada Splita Ivana Viđak Bjedov, voditeljica Odsjeka za kulturu.

Događanja u sklopu VIDIK festa održat će se prema slijedećem rasporedu:

14. svibnja 2019. (utorak)

19 sati / Muzej grada Splita / Papalićeva 1, Split /

Predavanje „Reformiranje odgojno-obrazovnog sustava u RH“ (predavač: prof. dr. sc. Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru)

15. svibnja 2019. (srijeda)

20 sati / Dvorana Dominikanskog samostana / Hrvojeva 2, Split /

Okrugli stol „Nasilje među mladima“ (sudjeluju: doc. dr. sc. Tomislav Franić, prof. Ružica Vorgić Krvavica i voditelj Odjela prevencije PU Splitsko-dalmatinske
Paško Ugrina)

16. svibnja 2019. (četvrtak)

19.30 sati / Dvorana Sveučilišne knjižnice / Ulica Ruđera Boškovića 31, Split /

Okrugli stol „EU izbori“ (sudjeluju kandidati na izborima za Europski parlament)

Skip to content