Hodamo za život!

Geslo ovogodišnjeg Hoda za život je: Život je zakon!

Hod za život miroljubivi je hod građana u znak potpore svakom rođenom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji. Cilj Hoda za život je skretanje pozornosti na poštivanje svakoga ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Pravo na život temeljno je ljudsko pravo i preduvjet svakog drugog ljudskog i građanskog prava.

Hod za život uključuje sve ljude koji se zalažu za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

 Hrvatska u svibnju hoda za život, obitelj i Hrvatsku

Hod za život održan je u Varaždinu, Vinkovcima, Slavonskom Brodu 7. svibnja.

Zagrepčani će hodati u subotu, 14. svibnja.

U Splitu i Imotskom Hod za život održat će se 21. svibnja.

Hod za život u Zadru i Pločama bit će 28. svibnja.

U Sisku i Osijeku hodati će se 11. lipnja.

Hod za život bit će u Rijeci 25. lipnja.

Dakle ove godine Hod za život je u 11 gradova Hrvatske, od toga u tri grada po prvi put ( Vinkovcima, Varaždinu i Pločama).

Hodom za život izražavamo podršku životu od začeća do prirodnoga završetka života, izražavamo podršku majkama, očevima i obiteljima u očuvanju života. Zauzimamo se za kulturu života, a protiv kulture smrti (abortus i eutanazija). Zauzimamo se i branimo pravo na život nerođenog koji se ne može braniti, koji ne može protestirati, pisati peticije, zviždati ili udarati u doboše.

Hodom podržavamo sve savjesne liječnike, babice, medicinske sestre, farmaceute i druge koji brinu o životu majke i djeteta, sve oni koji njeguju kulturu života i protive se kulturi smrti (abortus, eutanazija).

Pravo na život je temeljno ljudsko pravo! Svako dijete, željeno i neželjeno ima pravo na život i dužnost je društva da brani to pravo, da zaštiti nerođeno dijete.

Za kulturu života, a protiv kulture smrti!

Skip to content