„S margine političkoga spektra“ – Hrvatski sustav vrijednosti

U Lijepoj Našoj mnogo novosti koje Hrvateki ne mogu sve pohvatati, niti probaviti. Evo nekih:

 

Vrhovni upravni sud o  mjeri odgojitelj-roditelj :

“Odluka o retroaktivnom ukidanju mjere roditelj odgojitelj koju je Grad Zagreb donio u prosincu nezakonita je”, odlučilo je u utorak peteročlano sudačko vijeće Visokoga upravnog suda u Zagrebu. Sud je ukinuo Tomaševićevu odluku i vratio mjeru roditelja odgojitelja natrag na snagu!

Umjesto da se aktualni zagrebački gradonačelnik i njegova ekipa bave smećem i Jakuševcem najavljuju nove bitke:  „Razočarani smo, no imamo manevarskog prostora.“. Zagreb se guši u smeću i smradu, a gradonačelnik traži načina kako izigrati odluku višeg upravnog suda i najavljuje nove bitke. Slijede novi postupci protiv djece, obitelji i demografske obnove. Zagrepčani su „oduševljeni“ slikama smeća diljem Zagreba i smradom koji se širi četvrtima grada. Oduševljeni su divljim svinjama i preporukama da ih se ne dira. Dragi Zagrepčani imaju vlast koju su sami izabrali, ako nisu zadovoljni neka iziđu na ulice.

Slika 2. Smeće u Zagrebu (snimka zaslona)

  

Hrvatska izgubila spor protiv MOL-a

Hrvatska izgubila i drugi spor protiv MOL-a. Međutim, Hrvatska je sada dobro i prošla jer će MOL-u platiti samo 20% od traženog iznosa. Međunarodni sudovi su opet odbacili presude hrvatskih sudova koji ne sude prema dokazima. O odbacivanju presuda hrvatskih sudova nema komentara niti vladajućih niti oporbe!  Niti jedni niti drugi ne žele reformu bolesnog hrvatskog pravosuđa.

Hrvateki se moraju javno zahvaliti Boži Petrovu i Mostu,  Ivanu Vrdoljaku i Zoranu Milanoviću što će platiti nepotrebne arbitraže s MOL-om.  

 

Protiv groblja hrvatskih vojnika!

Zagrebačka vlast (Možemo i SDP) odbila je donaciju za obnovu barbarski uništenih grobova hrvatskim vojnicima iz Drugog svjetskog rata. Do 6-tog srpnja 1945. svaki je hrvatski vojnik imao svoj grob, s imenom prezimenom i datumom smrti. Katolici križ, muslimani nišane. Komunistička vlast je 6. srpnja 1945. godine preorala groblje hrvatskih vojnika na Mirogoju (i drugdje) i time pokazala svoju anticivilizacijsku razinu. Danas samo lampaši prigodno pokazuju spomen na grobove hrvatskih vojnika.  Obnovljeno je njemačko vojničko groblje na Mirogoju i drugdje, a hrvatsko vojničko groblje je i dalje prepušteno zaboravu. Jadno i sramotno!

Donacijama domoljuba podignut je središnji križ na tom polju na Mirogoju ali ne i pojedinačni grobovi iako se zna (knjiga „Groblje hrvatskih vojnika na Mirogoju 1941. – 1945.“) gdje su bili grobovi.

Slika 3. Spomenik hrvatskim vojnicima

Slika 4. Preorano groblje hrvatskih vojnika na Mirogoju

Marko Krznarić iz Udruge ratnih veterana Hrvatski domobran Osijek i Pero Šola iz Hrvatskog obrednog zdruga Jazovka – ogranak Đakovo, počeli su prije desetak godina borbu za vraćanje grobova hrvatskih vojnika na Mirogoj.

Donacijama žrtvoslovnih udruga prikupljeno je 2,5 milijuna kuna za uređenje groblja hrvatskim vojnicima ali za obnovu je trebalo dobiti niz dozvola, suglasnosti od strane zagrebačke vlasti. Donacija gradu Zagrebu za uređenje groblja hrvatskim vojnicima (Ugovor za darovanje radova na groblju hrv. vojnicima 1941. – 1945. na Mirogoju) je odbijena. Smeta im naziv ”Groblje hrvatskih vojnika”.

Krznarić kaže da je skupštinska većina to odbila jer se nisu slagali s nazivom “groblje hrvatskih vojnika” jer da to, po njima, nije bila hrvatska vojska. Slično je, kaže nam Krznarić, prošle godine kazao i Franjo Habulin, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske, koji nije imao ništa protiv uređenja grobova, no ne pod tim nazivom.

Krznarić kaže kako se sada analiziraju mogući koraci, no da je jedan od njih tužba Europskom sudu za ljudska prava. Ogorčen je jer su sve dozvole zapravo dobili, no nova je vlast, kaže, sve stornirala.

Što je napravio HDZ?

”Oni su sa svojih 25 ručica jednostavno odbili tu našu donaciju. No ljudi u koje se uzdamo, recimo oni iz Kluba HDZ-a, oni jednostavno napuste sjednicu. Nisu niti pitanje ikakvo postavili”, kaže nam Krznarić koji napominje da se HDZ i prije oglušivao na tu temu.

Odgađanje realizacije projekta obnove groblja hrvatskih vojnika stradalih između 1941. i 1945. dovodi ih u probleme jer će to dovesti do izmjene vrijednosti samog projekta.

Nova zagrebačka vlast (Možemo i SDP) ponovno su pokazali svoju anticivilizacijsku razinu, svoju mržnju prema svemu što je hrvatsko, svoju ideološku zasljepljenost.

 

Novi zakon o kulturi!?

O razlozima donošenja novog Zakon o kulturi saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović, između ostaloga, kaže:

”Zakulisna idila ministrice i ideološke sekte koja je zaposjela grad Zagreb”

Donosi se iz samo jednog jedinog razloga, a zove se članak 14., glava IV., Dodjela prostora za rad, stavak drugi i četvrti, kojim ministar i gradonačelnici i župani dobivaju faraonsku diskrecijsku ovlast, u pozadini je naravno zakulisna idila koja vlada između ministarstva kulture i medija, točnije ministrice i ideološke sekte koja je zaposjela grad Zagreb, točnije gradonačelnika i bivše parapolitičke kulturne aktivističke mreže koja je prešla na političko i stranačko područje, poznate pod imenom Možemo.

Tako će ministar i gradonačelnik moći državne nekretnine bezpresedanski dodjeljivati i neposrednom pogodbom i bez natječaja u zakup pravnoj osobi čija je djelatnost od cit. ‘posebnog interesa za kulturni razvitak’, a sve temeljem naravno nepostojećih kriterija koja će naknadno urediti Vlada.

Budućim zakupnicima, posebice u Zagrebu, unaprijed čestitam”, poručio je Hasanbegović.

Ninočka, ministarka kulture, nastavlja svoju protuhrvatsku rabotu uz blagoslov svoga šefa koji ju je imenovao potpredsjednicom vlade.

 

Marić dao ostavku!

Ministar financija se povlači, dao ostavku jer mu dosadilo sanirati zdravstveni sustav. Javili se pametnjakovići iz oporbe, kažu nije trenutak! Bilo što napravio za oporbu nikada nije dobro, niti je pravi trenutak. Jedno oporbeno blebetalo kaže da je bio loš ministar jer da se skupo zaduživao!?  Očito blebetalo nije naučilo ništa i ne zna ništa (kao ni ja) o državnim financijama i mogućnostima zaduživanja. Oporba je ministra Marića napadala, vrijeđala, o njemu lagala, a sada su čudi zašto odlazi. Dopizdilo ministru slušati na čijoj jahti je bio i zašto je bio.

Superman Plenki, razočaran odlaskom, kaže da može otići tko god želi  jer će on naći novog poslušnika. Pitanje je hoće li novi biti dobar kao Marić? Superman Plenki voli poslušnike, izdajnike nacionalnih interesa, one koji će provoditi njegovu veleizdajničku politiku. Kao primjer može se navesti  ministarka Ninočka koju je imenovao potpredsjednicom vlade zbog svojih antihrvatskih zasluga. Gospodarska kriza se zahuktava, inflacija je dvocifrena, EU se pregrupira i počinju restrikcije koje će pogoditi cijelu EU. Očito je da će novca biti manje pa će i fondovi EU-a biti tanji, što će to značiti za Hrvatsku tek ćemo vidjeti. Ne piše nam se dobro bez obzira tko će biti ministar financija. 

 

 

Splitski izbori za gradonačelnika

Na sreću završava splitski izborni cirkus za gradonačelnika. Znanstvenik – papagaj je stalno ponavljao svoje klevete, svoje laži i priče bez pokrića o renesansi Splita. Milas je ipak imao pravo kada je kazao da je kilo mozga 2 marke, sada je to jeftinije, dvije bosanske marke. Kada ga Splićani izaberu, a po mainstream medijima to je gotova stvar, sve će procvjetati za tri godine Split će biti najbolji grad-selendra, najljepši grad-selendra, najčistiji grad-selendra kako kaže orijunaš Puljak. Oni koji misle da nije grad-selendra neka obiđu sve četvrti grada pa neka se sami uvjere o čistoći, parkiranju, uništavanju prostora i kvaliteti življenja. Sramotno je lagati i obećavati, kao što radi orijunaš Puljak, nešto što je neostvarivo. Znanstvenik-papagaj laže, lupeta i podcjenjuje građane Splita i šire.

Tijekom sučeljavanja kandidata moderatore sučeljavanja zanimalo je hoće li g. Puljak, postane li gradonačelnik Splita, na Dan državnosti u ime Grada Splita i njegovih građana, odnijeti vijenac pred spomenik prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na Rivi.

Na to pitanje g. Puljak je odgovorio: “Mi ćemo obilježiti sve te događaje koji su važni za hrvatsku povijest, ali neke od vijenaca ne moramo nositi. Ja neću odlaziti na spomenik Franji Tuđmanu. Obilježit ćemo taj dan kako smo ga obilježavali i do sada, polaganje vijenaca na grobove branitelja.“

Izjava g. Puljka pokazuje da je on orijunaš koji ne voli državu koju je stvara dr. Franjo Tuđman. Orijunaš Puljak, znanstveni-papagaj, nije shvatio da je dr. Franjo Tuđman prvi branitelj Republike Hrvatske.  

 

Slika 5. Otvoreno (snimka zaslona)

 

Slika 6. Splitska kartolina 2022. godine

 

Jugokomunističkom HRT-ovu novinaru  koji je vodio emisiju Otvoreno (sučeljavanje kandidata za gradonačelnika) smeta spomenik IX. bojni HOS-a u Splitu pa ničim izazvan postavlja pitanje kandidatu za gradonačelnika. Tim pitanjem je drug pokazao svoju ideološku opredjeljenost, neprofesionalnost, jer pitanje nema nikakve veze s razvojem Splita. Novinarsko spadalo ne bi nikada vodilo program na jugokomunističkoj televiziji da se hrvatski branitelji nisu izborili za hrvatsku samostalnost.

 

Slika 7. Spomeni IX bojni HOS-a u Splitu

 

Slika 8. Mural u Mokošici

 

 

Mama se izborila pa dečko ima prosjek 5,0!

Sanja je intervenirala pa je dečko prošao s 5,0! Lijep primjer kako se mama bori za svoje dijete, dvije četvorke su postale petice i dečko ima 5,0. Sramotno i jadno! Loša poruka! Ne treba se čuditi, kada može Sanja možemo i mi, vršiti pritisak, prijeti i vrijeđati nastavnike, profesore te tako poboljšati prosjek svom djetetu. Komentari na portalima pokazuju da Hrvateki imaju dvostruka mjerila pa pokušavaju opravdati ponašanje drugarice Sanje.  Nema opravdanja za ponašanje drugarice Sanje jer bi Sanja trebala biti primjer uzornog ponašanja!

Nova vijest glasi: Mama Sanja prešutjela je ono bitno.

Sanja Musić Milanović prešutjela je da je njenom sinu i još nekoliko učenika Klasične gimnazije ponuđeno da prije kraja školske godine odgovaraju gradivo iz matematike za višu ocjenu. On je to odbio i zaključena mu je četvorka, nakon čega je uslijedilo pismo njegove majke školi i otvoren je eksplozivni slučaj “daj mi pet”. Da je sinu predsjednika Republike omogućeno da odličnu ocjenu dobije redovnim putem za Jutarnji je potvrdio bivši ravnatelj Klasične gimnazije, a danas profesor engleskog jezika u toj školi, Boris Anić.

HTTPS://WWW.JUTARNJI.HR/VIJESTI/HRVATSKA/PROFESOR-I-BIVSI-RAVNATELJ-KLASICNE-OTKRIVA-DETALJE-AFERE-5-0-STO-JE-MUSIC-MILANOVIC-PRESUTJELA-15219867

 

Udruga gradimo Pelješki most

Udruga gradimo Pelješki most zahvaljuje donatorima: Prikupljeni novac uplaćen je u Državnu riznicu

 „Udruga gradimo Pelješki most“ osnovana je nakon odluke Vlade premijera Milanovića da se most ne gradi kako bi utjecala na promjenu odluke, a potom, uz sve druge akcije, organizirala je prikupljanje novca za most.

Slika 9. Pelješki most

Uz veliku upornost i neizmjernu duhovnu pomoć Stepinčevih anđela čuvara mosta, hrvatska kopnena granica je spojena, a prikupljeni novac kao što je obećano uplaćen je u Državnu Riznicu 26. svibnja 2021. godine.

Kako niti jedna redakcija tiskanih medija nije željela objaviti popis tih časnih domoljuba, čak ni u formi plaćenog oglasa, objavljujemo ovim putem uz zahvalu, poručuje Branka Šeparović, predsjednica Udruge.

https://narod.hr/hrvatska/udruga-gradimo-peljeski-most-zahvaljuje-donatorima-prikupljeni-novac-uplacen-je-u-drzavnu-riznicu

Mržnja prema Hrvatima domoljubima u Plenkovićevoj neokomunističkoj Hrvatskoj nema granica.

 

 

Saborska „rasprava“ o ministru zdravstva!?

Saborski cirkusanti u kasnim večernjim satima vode „raspravu“ o smjeni ministra. Koji je smisao ovakvih „rasprava“?

Slika 10. Besmisleni saborski monolozi (snimka zaslona)

 

Cenzura

Projugoslavenska ministarka kulture i medija, Ninočka, oduševljena je akcijama (cenzurom) faktografa pa je sve moguće. Evo jednog primjera:

Jučer u 20:01

Više o vašem komentaru

Nitko drugi ne može vidjeti vaš komentar.

Moj komentar:

Vaš komentar krši naše standarde zajednice u vezi s neželjenim sadržajem

Nitko drugi ne vidi vaš komentar.

Ove standarde primjenjujemo kako bismo spriječili lažno oglašavanje, prijevare i sigurnosne povrede.

Bilo bi dobro da nam drugarica Ninočka pojasni standarde faktografa jer ona je ministarka kulture i medija. Koji je to standard gornjim komentarom prekršen? Što je u gornjem komentaru uvredljivo?

Nekada smo imali cenzuru prema standardima Saveza boraca, danas imamo cenzuru po standardima faktografa čiji je pokrovitelj ministarka kulture i medija! Ovo je banalan primjer cenzure u Plenkovićevoj nedemokratskoj (neokomunističkoj) Hrvatskoj. 

 

Nekada smo imali komunističku vlast, danas imamo neokomunističku vlast predvođenu Supermanom (Banski dvori) i Superegom (Pantovčak) pa ne možemo naprijed. Nažalost, filozofija većine Hrvateka je: „U se, na se i podase“  i nije ih briga za budućnost svoje djece i unuka.

Jedna od izvrsnih definicija revolucije: Sve treba promijeniti ali tako da sve ostane isto (sjaha Kurta, a uzjaha Murta)!

Dr. Marko Jukić 

 

Skip to content