„S margine političkoga spektra“ – „Ruski i srpski svet“ najavili nove ratove!?

„Ruski svet“ i „srpski svet“ najavili su novi rat s nesagledivim posljedicama. Izgleda da hrvatski političari nisu shvatili poruku iz Moskve i Beograda jer nije bilo odgovarajuće reakcije na najavu novog sukoba i mijenjanja granica. 

Ruski predsjednik Putin nedavno se obratio naciji te najavio djelomičnu mobilizaciju, referendum na okupiranim područjima Ukrajine te uporabu svih sredstava za obranu Rusije i okupiranih područja Ukrajine. Putin je Donbas proglasio ruskim teritorijem i da će se napad na Donbas smatrati agresijom na Rusiju te da će ga braniti svim sredstvima (i nuklearnim?). Putin organizira referendum na okupiranim područjima Ukrajine i najavljuje obranu tih područja kao da su sastavni dio Rusije. Najavio je da će za obranu koristiti sva raspoloživa sredstva, oružje za masovno uništenje.

“Ako teritorijalna cjelovitost naše zemlje bude ugrožena, koristit ćemo se svim raspoloživim sredstvima da zaštitimo naše ljude – to nije blef”, rekao je Putin u televizijskom obraćanju naciji.

Analitičari, političari i običan svijet pitaju se: Blefira li luđak iz Moskve? Luđak misli ozbiljno i blefira istovremeno. U nezgodnom trenutku luđak može upotrijebiti nuklearno oružje da bi izbjegao poraz. Okružen je poltronima pa je van kontrole.

Nedavno su Putina posjetili Vučić i Dodik koji podržavaju „ruski svet“ i promiču „srpski svet“. Nakon posjeta Putinu Vučić  je dao izjavu o “nadolazećem svjetskom sukobu kakav svijet nije vidio od 1945. godine“.

“Pretpostavljam da se iz faze specijalne vojne operacije približavamo velikom ratnom sukobu i sad je pitanje gdje su granice i hoćemo li ići poslije izvjesnog vremena u veliki svjetski sukob kakav nismo imali od Drugog svjetskog rata“, rekao je Vučić za RTS.

Vučić podržava Putina i prenosi njegovu prijeteću poruku, a EU šuti.

Hina javlja: Dodik podupire proruske referendume u Ukrajini: “Spreman sam poslati i svoje promatrače”. Dodik otvoreno podržao rusku agresiju na Ukrajinu: “Zapad krši norme diljem svijeta”.

Drugovi Andrej i Zoran su bez ozbiljnog komentara na izjave Vučića i Dodika!?

 

„Srpski svet“

Ruski saveznici Vučić, Dodik i Porfirije najavili su novi rat i promjenu granica (slično Miloševiću 1989. na Gazimestanu). Reakcije hrvatskih političara su slabe, smušene ili ih nema. Saborsku oporbu to ne zanima što znači da podržavaju „srpski svet“. Milanovićev prijatelj Dodik promiče „srpski svet“ na Banovini skupa s Pupovcem i Porfirijem!?

Vijest: Helikopterom u polje posred Banovine. Tako je u Hrvatsku stigao Milorad Dodik. Dolazak je najavljen policiji, ali ne i široj javnosti. Čekale su ga njegove limuzine kojima stiže u Luščane do prve kuće obnovljene novcem Republike Srpske. S vrata, odmah na rakiju.

Tamo su se „slučajno“ našli Milorad Pupovac (koalicijski partner druga Plenkovića) te patrijarh Porfirije. Lupetalo se kako su Srbi dali 3 milijuna eura za obnovu srpskih kuća na Banovini. Naravno radi se o još jednoj srpskoj laži. Plenković i njegovi poltroni su oduševljeni ponašanjem srpskih političara, ponašanjem patrijarha i koalicijskog partnera koji promiču SANU Memorandum II. te „srpski svet“ u Hrvatskoj. Hrvatske sigurnosne agencije šute pa je za zaključiti da je sve to OK. NIJE OK!

Plenković i njegovi poltroni čude se kada im kažu da se izdajnici/veleizdajnici. Oni koji dopuštaju da Dodik, Porfirije i Pupovac promiču „srpski svet“ u Hrvatskoj, koji Hrvatsku smatraju srpskom zemljom jesu veleizdajnici!

 

Porfirije

Porfirije je istaknuo da su granice promjenljiva kategorija. “Svi znamo da su se kroz povijest granice država i mjesta obitavanja našeg naroda mijenjale, a nismo sigurni se da u povijesti u kojoj je sve relativno neće mijenjati i ubuduće”, rekao je vladika.

„Gdje god da živi naš narod, postoji zlatna nit koja ga povezuje i koja ga čini jednim, jedinstvenim i neponovljivim, a to je Srpska pravoslavna crkva!“

Porfirije govori o „srpskom svetu“, a Andrej to financira novcem Hrvata!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, obnovitelj četništva u Srbiji, kmečao je u New Yorku o hibridnom ratu protiv Srbije te izjavio:

“Srbija nikad nije kročila na tuđi teritorij, baš nikada, niti je ugrozila teritorijalni integritet neke suverene države tako da bi netko mogao intervenirati ili izvršiti agresiju na nju kao što je to napravljeno protiv Srbije 1999. godine”, rekao je Vučić zapitavši se u čemu je razlika teritorijalnog integriteta Ukrajine i Srbije, u kontekstu Kosova. 

 

Hrvatska diplomacija, drug Plenković i drug Milanović se u potpunosti slažu s četnikom Vučićem jer nisu reagirali na gore navedenu izjavu. Četnik Vučić smatra da je agresija na Hrvatsku unutarnja stvar Velike Srbije, da to nije agresija na suverenu državu Hrvatsku.

Hrvatski premijer Andrej Plenković održao je govor na 77. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda. Drug Andrej nije Općoj skupštini OUN-a pojasnio tko je napao Hrvatsku prije 30 godina (velika većina u toj skupštini ne zna tko je napao Hrvatsku). Govorio je o ratu u Ukrajini, klimatskim promjenama, cijeni plina umjesto da skupštini pojasni što se događa na Balkanu, da pojasni da između „ruskog sveta“ i „srpskog sveta“ nema razlike.

Drug Andrej se usputno sjetio Hrvata u Bosni i Hercegovini Osvrnuo se i na situacija s Hrvatima u susjednoj BiH. Pozvao je visokog predstavnika Christiana Schmidta da djeluje kako bi se osigurala jednakost sva tri naroda te održali legitimni i legalni izbori.“

Drug Andrej je na Općoj skupštini OUN-a trebao govoriti o situaciji na Balkanu (mogućem ratnom žarištu), o situaciji u BiH, položaju Hrvata i nepoštivanju Daytonskog sporazuma, kršenju ustava, izbornom  zakonu. Drug Andrej je trebao pojasniti tko je 1991. godine bio agresor na Hrvatsku, tko ugrožava mir na Balkanu, pojasniti da nema razlike između “ruskog i srpskog sveta“. Vučić je Općoj skupštini pojasnio da Srbije nikada nije nikoga napala, a Andrej nije na to odgovorio pa se postavlja pitanje zašto.

Po pitanju OUN-a treba pripomenuti da je to organizacija koja terorizira male države, a Putinu i Rusiji ne može ništa. Opća skupština je jedna brbljaonica koja ne će zaustaviti agresiju na Ukrajinu. Sve osude ruske agresije neučinkovite su jer Rusija ima pravo veta.

 

Saborski cirkusanti

U Saboru ništa novoga, „ujedinjena“ oporba hoće voditi istrage, suditi, smjenjivati mimo pravosuđa i zakona. Nakaradno shvaćanje demokracije i pravne države. Nije se „ujedinjena“ oporba sjetila da je pravosuđe rak rana društva pa ne traže žurnu reformu pravosuđa, odgovornost sudaca i njihov reizbor svako 4 godine. Dobra reforme pravosuđa i promjena idiotskih zakona (koje su donijeli saborski uhljebi) je ključ razvoja Hrvatske kao demokratske i pravne države.   

U Saboru je veoma živo, pljušte optužbe, vrijeđanja i prijetnje. Pljušte opomene, oduzimanja riječi i izbacivanja sa sjednica. Nažalost, dobro je davno rekao jedan zastupnik da Sabor sliči na kokošinjac. Saborska oporba je ushićena slučajem INA te najnovijim uhićenjem jer će sada mjesecima moći lupetati, prozivati, lagati, krivo tumačiti zakon i ugovore itd. Moto je: Što gore to za oporbu bolje.

 

Smrt kraljice

Objave na portalima otkrile su mnogobrojnu „rodbinu“ kraljice Elizabeta II. Izražavam sućut mnogobrojnoj „rodbini“ kraljice u Hrvatskoj.  Hrvateki su opet pomiješali lončiće te pokazali da nisu ništa naučili iz povijesti i da ne drže do sebe. Zaboravili Hrvateki tko je izručio vojsku NDH i civile zločincu Titu, zaboravili Hrvateki tko je bio protiv samostalnosti Hrvatske, tko nam je mjesecima prijetio nakon akcije Maslenica, tko je pokušao spriječiti „Oluju“ (iskrcavanje britanskih snaga u BiH i pokušaj zaštite „Krajine“), tko nam je preko Slovenije blokirao ulaz u EU…Bila je to Velika Britanija pod vodstvom kraljice Elizabete II! Zaboravili Hrvateki da je Velika Britanija dovela australsku pravosudnu ekipu na Haški sud koja je imala zadatak da Hrvatsku proglasi zločinačkom državom. Ta ekipa je od suda pravde napravila politički sud koji je svim sredstvima nastojao osuditi Tuđmana i Republiku Hrvatsku. Ta ekipa je napravila mnogo štete Hrvatskoj…

Predsjednik Hrvatske bio je na sprovodu kraljice i tamo je vidio kako imperij drži do svoje tradicije, nacionalnih simbola i zajedništva unutar imperija. Je li predsjednik Milanović nešto naučio o poštivanju nacionalne tradicije, zajedništvu, vidjet ćemo ali sumnjam da jest. Ako je nešto naučio vratit će biste, koje je on uklonio, u predsjednički ured! Znamo da ne će!

 

Možemo (Nemožemo) pokazuje svoje pravo lice

 U Zagrebu ništa  novog, Možemo siluje Zagrebčane ali oni to još nisu shvatili.

Glavne aktivnosti Tomaševića i njegove ekipe usmjerena je protiv demografske obnove, protiv obitelji te promicanje prekid života nerođenih beba.

> Tomaševićeva ravnateljica i uprava KB Sveti Duh dovela ginekologa Vidakovića da bi izvodio pobačaje?

>Tomašević priznao: Dr. Matijević dolazi na Sv. Duh da bi se tamo izvodili pobačaji

>Grad Zagreb troši 64 tisuće kuna na peglanje imidža bolnice Sv. Duh; evo koja je agencija dobila taj posao

Mediji javljaju: Situacija u Holdingu nije se bitno poboljšala, a gradonačelnik je Zagreb zadužio za dodatnih 240 milijun eura kako bi “rekonstruirao” zagrebačku tvrtku. Ni problemi s glomaznim otpadom nisu riješeni u proteklih godinu dana, pa je tako odgovor na pitanje kuda idu divlje svinje, u šali dobio novi odgovor – u Zagreb.

Nažalost, ima mnogo divljih svinja u Hrvatskoj politici.

Dr. Marko Jukić

 

 

 

 

Skip to content