Svijet

Svijet, taj smutljivac i prepredeni otimač duša. Koliko li samo obećanja, karijera, bogatstvo, uživanje, a onda, što onda? Taj svijet, opet nas je slagao!

Prekasno za kajanje! A znao si, govorili su ti ali bio ti je draži on, svijet. Bilo ti je draže živjeti u laži i obmani, htio si „živjeti slobodno“ pa 21. stoljeće je znao si reći, a sada te sloboda došla glave.

Duša nestaje u ponoru pakla odakle nema nazad, stravično.

A postojao je jedan koji je mogao otvoriti vrata tvoje tamnice i učiniti te slobodnim, ali zbilja slobodnim. Slobodnim od svijeta i od grijeha, poznaješ ga? Isus! Ime koje oslobađa, jer On je pobijedio svijet. (Usp. Iv 16, 33)

I sada, pusti suzu, ne priječi im da teku, te suze pokajnice oprati će lice ovog svijeta. Svetoj Crkvi donijeti će novi zamah i zanos duša. Dok si živ sve se može popraviti. Te suze vode čovjeka tamo gdje su svi pokajnici osim Svete Trojice i Majke, tamo gdje sunce ne zalazi, a život dobiva puni smisao, neki to zovu „Paradiso“, to jest Raj.

Zato sada, dok ima vremena pospimo se pepelom i zakukajmo nad svojim životom i On će se smilovati na nas i mir nam donijeti.

Vi velikaši i bogataši ne varajte ljude zavodljivošću bogatstva, vaše udobne fotelje kratkog su vijeka, istina svijet vas časti i hvali ali vaše bogatstvo uskoro će moljac rastočiti, zato zakukajte i vi dok ima vremena!

A vi što ste svijet već odbacili, ne skrivajte se u svojemu ja, otvorite vrata svoga srca potrebitima i iziđite prema svakom grešniku ni naš Bog nije došao da sudi svijetu već da se svijet po njemu spasi. Zato spašavajte ljude i hrabri budite. Svijet će vas prezreti, ali vi „budite u miru, za malo muke zadobiti ćete dobra velika.“ (Usp. Mudr 3, 5)

Pogledajte bolje, ta svijet je prah i ništavnost, a pogledajte gore, u nebesa. „Ni oko vidjelo nije, ni uho čulo što je Bog pripravio za tebe budeš li ga ljubio svim srcem.“ (Usp. 1Kor 2, 9) Odbaci svijet, budi svet, probij se u raj!

 

nikola dominis elektronički potpis

 

Odgovori

Skip to content