Otvorenje Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju 2023. uz predstavljanje knjige prof. Krešimira Ćosića “Između prošlosti i budućnosti”

Hrvatska udruga Benedikt iz Splita nastavlja s održavanjem kulturno-društvene manifestacije Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju. U 12 godina djelovanja Hrvatske udruge Benedikt ovo će biti deseta godina kako organiziramo niz programa uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Pozivamo Vas na svečano otvorenje manifestacije koje će se održati u ponedjeljak 13. studenog u 18 sati u Kinoteci Zlatna vrata u Splitu.

Uz vođenje manifestacije od strane  akademskog glumca Mare Drobnića, prisutnima će se obratiti predsjednik Hrvatske udruge Benedikt Radoslav Zaradić, kao i  predstavnici lokalnih javnih i crkvenih vlasti, općine Škabrnja, kao i braniteljske populacije i udruga. U glazbenom dijelu nastupiti će uspješni Mješoviti pjevački zbor IV. gimnazije Marko Marulić pod vodstvom prof. Tomislava Veršića.

U sklopu programa otvorenja biti će predstavljena knjiga Između prošlosti i budućnosti sveučilišnog profesora i hrvatskog generala Krešimira Ćosića. Uz autora knjigu će predstaviti akademik Davorin Rudolf i dr. sc. Andrijana Perković Paloš.

Veselimo se Vašem dolasku!

TJEDAN SJEĆANJA NA VUKOVAR I ŠKABRNJU 2023 program

Odgovori

Skip to content