Počinje progon Don Damira Stojića? Pozvan na obavijesni razgovor

Don Damir Stojić je rekao da bi vjerojatno dobio otkaz da iza njega ne stoji Crkva i da ne postoji ugovor između Zagrebačke nadbiskupije i SC-a

{jathumbnail off}Don Damir Stojić, studentski kapelan, bio je na obavijesnom razgovoru kod sanacijskog upravitelja zbog tribine na kojoj je nazočila Željka Markić.

To je za Večernji list potvrdio upravitelj Pejo Pavlović tvrdeći kako se tu ne radi o “ribanju” svećenika, već je to rutinski razgovor. “Ne slažem se da se umjesto vjeronauka stavljaju teme koje nisu teološke”, izjavio je i odbio svaku sumnju na to da je taj razgovor iniciran na intervenciju iz Vlade.

Međutim, don Damir Stojić, ima drugu priču, kaže kako ga je Pavlović tražio da ne otvara više temu referenduma o braku i kako je bilo očito da je to nalog “odozgo”. “Ja sam mu rekao da neću više organizirati takve tribine, ali ne zato što me zamolio, nego zato što sam već imao tribinu. Ali ću o braku i referendumu govoriti i dalje na vjeronauku”.

Don Damir Stojić je i nadodao kako bi vjerojatno dobio otkaz da iza njega ne stoji Crkva te da ne postoji ugovor između Zagrebačke nadbiskupije i SC-a.

Autor: A. R./Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content