Predsjednica u Križančevu Selu i Ahmićima: Neka nijedna majka više nikada ne oplakuje dijete ili supruga izgubljenog u ratu

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je nenajavljeno posjetila Ahmiće i Križančevo Selo u srednjoj Bosni kako bi odala počast bošnjačkim i hrvatskim žrtvama sukoba tijekom proteklog rata u BiH.

Predsjednica, koja boravi u službenom posjetu Bosni i Hercegovini, obišla je spomen obilježja u Ahmićima i Križančevom Selu.

Grabar-Kitarović položila je cvijeće te se poklonila bošnjačkim žrtvama hrvatskih zločina u Ahmićima, a zatim i hrvatskim žrtvama bošnjačkih zločina u Križančevu Selu.

U Ahmićima je tijekom hrvatsko-muslimanskog sukoba u ratu u BiH počinjen jedan od najtežih zločina nad muslimanskim civilima u travnju 1993. Ubijeno je 116 ljudi.

U Križančevu Selu kod Viteza uoči Božića 22. prosinca 1993. godine Armija BiH ubila je 74 Hrvata, civila i pripadnika HVO-a.

“U Ahmićima i Križančevom selu iskazala sam pijetet žrtvama rata u Srednjoj Bosni. Moramo učiniti sve da nijedna majka više nikada ne oplakuje dijete ili supruga izgubljenog u ratu na ovim prostorima. To je trajna zadaća nas i svih budućih generacija”, poruka je Predsjednice.

Izvor: direktno.hr: Foto: Ured Predsjednice

Odgovori

Skip to content