Evo kako je Peternel komentirao nagradu HND-a Ivani Petrović i reakciju Documente!

Ivan Petrović, novinarka Nove TV, 3. svinja osvojila je nagradu Marija Jurić Zagorka za izvještavanje iz Haaga tijekom presude hrvatskoj šestorki. “Vrlo je jasno iz minute u minutu svojim britkim i analitičkim stilom izvještavala što se tamo događa. Prva je donijela ekskluzivu kako je general Praljak umro u sudnici, a ne u bolnici. Objasnila je kontekst postupka uključujući njegove ispravnosti i manjkavosti”, istaknuto je na dodjeli nagrade.

Zbog dodijele nagrade Ivani Petrović pobunili su se mnogi s lijeve scene, a među njima i udruga Documenta. Igor Peternel, potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora, komentirao je događaj u svome stilu.

“Lekovic iHND podijelili godišnje nagrade. Nedostajala je samo nagrada za vulkanizera godine! Pobunio se pritom Eugen Jakovcic, uhljeb iz Dokumente zbog nagrade Ivani Petrovic! Obzirom da poznajem Ivanu i njen rad i ja sam u šoku sto je ideološka sekta poput HNDa uopće nagradila osobu poput nje pa nije za čuditi se sto su u Dokumenti konsternirani. Oni nisu za PR poteze i nagrađivanje klerofasista. Samo svojima nagrade!”, napisao je.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content