DON ANĐELKO KAĆUNKO o “Gospinom obećanju” da će se dogoditi čudo

Ekskluzivno Don Anđelko Kaćunko o”Gospinu obećanju” da će se sljedeće godine baš na obljetnicu ukazanja, na blagdan Sv. Ivana Krstitelja 24. lipnja – dogoditi čudo! – Bog nam je u Kristu rekao sve!

Ovih dana internet su preplavile poruke o međugorskom “Gospinu obećanju” da će se sljedeće godine baš na obljetnicu ukazanja, na blagdan Sv. Ivana Krstitelja 24. lipnja – dogoditi čudo!

Znademo da su se npr. u Fatimi i drugdje događali razni čudesni znakovi ter se radujemo svakom znaku kojim Gospodin sebi privlači srca ljudi – bilo da ih učvrsti u vjeri, bilo da otopi led njihove sumnje ili nevjere. Ali ono što nije dobro (a upravo to neki ne shvaćaju) jest “čudomanija” odnosno “znakomanija” koja se širi, kao da su Božja čuda i znakovi (dati nam po Mariji ili nekom svecu) sama sebi svrha ili gotovo “spektakl”, Božji ili Gospin “show” kojim će Oni “pokazati nevjernicima” da su u pravu oni koji su pobožno “vjerovali u…” (neko svetište)…

Zato, budući da su “sveti znakovi” koje nam je Spasitelj već dao i svakodnevno su nam dostupni – sveti sakramenti! – neusporedivo važniji od svih (očekivanih) “znakova” – a najveće čudo na svijetu je svakodnevna sveta misa! – dok očekujemo Gospodinov dolazak korisno je pročitati jedan duboko duhovan, poučan i koristan tekst velikoga i svetoga čovjeka Crkve.

Nalazi se u kategoriji Duhovnost pod naslovom U Kristu nam je Bog progovorio.

http://www.zupa-kompolje.hr/index.php?menu=110&action=709

 

Izvor: Glasbrotnja.net

Odgovori

Skip to content