Zastupnici, „zabavljajte“ se doma, a ne u Saboru

Nakon (po)duže stanke zastupnici u Hrvatskom saboru ove su srijede ponovno počeli s radom. Njihova zasjedanja prenosi i Hrvatska radiotelevizija. A u saborskim klupama jedva desetak, petnaestak zastupnika! Malo govori jedan, malo drugi. Sve izgleda kao da su u školskom razredu, pa se prepiru oko toga je li Zemlja okrugla! (Svaka čast iznimkama.) No, na taj način do izražaja dolaze i oni koje je teško zapaziti kad je dvorana puna.

Jednom riječju, ovo je sramota.

I onda se čudom čudimo da mladi, a sve više i stari ne vole politiku.

Povremeno Sabor posjećuju i učenici osnovnih i srednjih škola. Što oni u ovoj i ovakvoj državnoj instituciji mogu naučiti, odnosno s kakvim dojmovima odlaze svojim kućama?

Saborski zastupnici na žalost nemaju gotovo nikakve odgovornosti. Ako neopravdano ne dođu na posao, u ovu instituciju, kažnjavaju ih simbolično. Njihova je najveća kazne da ih možebitno na slijedećim izborima neće izabrati. Ali, naš narod prema svemu sudeći „voli“ neradnike, a poglavito one koji mlate praznu slamu, pa se većina od njih ne mora bojiti za svoje pozicije.  Možete li zamisliti da se tako ponašaju radnici u tvrtkama?

Ne, ovakav Sabor nam zaista ne treba.

Ako se pojedini zastupnici žele zabavljati, kao što se neki zabavljaju tijekom sjednica (svaka čast iznimkama) onda neka radije ostanu doma ili odu u ribolov ili pak u saborski  restoran, gdje mogu jesti i piti za nešto malo više nego što košta tramvajska karta.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Odgovori

Skip to content