Organizatori Hoda za život u Zagrebu, Splitu i Rijeci: “Pridružite nam se sutra i dajte svoju podršku temeljnom ljudskom pravu – na život!”

U emisiji Dobro jutro Hrvatska na HRT-u gostovali su Hajdi Begović, glavna koordinatorica inicijative Hod za život, i Dario Milić iz Inicijative, a iz Rijeke su se javile Maja Roksandić i Blaženka Kulić.

Ovogodišnji Hod za život, obitelj i Hrvatsku održat će se u subotu, 19. svibnja, a uz Zagreb i Split po prvi puta će se održavati i u Rijeci.

Istaknuto je kako se Hod za život u Hrvatskoj održava već 3. puta, a time se Hrvatska pridružuje mnogim državama u svijetu u kojima se takve manifestacije za zaštitu nerođenog života organiziraju već godinama, od Drugog svjetskog rata nadalje.

„Bit će bogat glazbeni program na glavnim gradskim trgovima. Naše izvođače nećemo predstavljati, to će biti iznenađenje.“ – najavio je Dario Milić.

„To će biti vrijeme prepuno radosti, veselja i zajedništva“ – rekao je pozivajući sve mlade, djecu i starije „svih vjera, kultura, društvenog statusa“, da se ujedine „u onome što nam je svima važno, zaštita ljudskog života.“

„Naše poruke su namijenjene svim ljudima.“ rekla je Hajdi Begović te je istaknula kako kroz njihovo djelovanje mnogi ljudi, posebno mladi, spoznaju detalje o samom početku ljudskog života i razvoju djeteta u majčinoj utrobi, primjerice da začetom djetetu srce počinje kucati već 18. dan“.

“Pozivamo one koji odlučuju u naše ime da osiguraju dostojanstvo svim građanima”

Uživo iz Rijeke javile su se dvije sudionice Inicijatve i organizatorice prvog Hoda za život u Rijeci, Maja Roksandić i Blaženka Kulić.

„Hod za život je miroljubiva inicijativa koja želi zaštititi ljudski život od samog začeća do prirodne smrti. Pozivamo sve građane kojima je život vrijedan da dođu i da nam se pridruže. “- istaknula je Maja Roksandić.

„Život je temeljno ljudsko pravo, a mi želimo iskazati potporu svim majkama i obiteljima. Poznato je da 75% žena se odlučuje na pobačaj upravo iz egzistencijalnih razloga. Želimo dati potporu tim ženama. Želimo onima koji odlučuju u naše ime poručiti da osiguraju dostojanstvo svim građanima, posebno onima koji egzistencijalne probleme navode kao osnovni razlog za taj čin i koji zbog toga odustaju od svoga djeteta, najvećega dara kojega netko može dobiti.“ – kazala je Blaženka Kulić.

Pridružite se i vi sutrašnjem Hodu za život:
– u Zagrebu u 11 sati od trga dr. Franje Tuđmana Ilicom do trga bana Jelačića, gdje „hodače“ očekuje glazbeni program.
– u Splitu u 10 sati sa Zvončaca, od kamo će hodati do Rive
-u Rijeci u 10 sati s Korza, odakle će hodati do trga bana Jelačića.

Izvor: narod.hr/hrt

Odgovori

Skip to content