Zračne snimke otkrile kako najveće odlagalište otpada u Dalmaciji izgleda danas

Već sada, ovo odlagalište na kojemu otpad već 54 godine odlažu grad Splita, ali i 19 drugih gradova i općine, poprima drugačiji izgled u odnosu na dosadašnje stanje

Još od blagdana sv. Duje na Karepovcu se udio radova vezanih uz premještanje smeća reducirao gotovo na minimum, sve da bi se izbjegli neugodni mirisi na splitskom području za vrijeme turističke sezone. Prema dostupnim informacijama, do sada je premještano oko tri četvrtine otpada, a ostatak će se premjestiti na jesen. Već sada, ovo odlagalište na kojemu otpad već 54 godine odlažu grad Splita, ali i 19 drugih gradova i općine, poprima drugačiji izgled u odnosu na dosadašnje stanje. Sanacija Karepovca počela je krajem studenog 2017., a predviđeno vrijeme sanacije je 30 mjeseci.

Prisjetimo se što se splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara rekao prije pola godine, prilikom početka sanacije: – Siguran sam da ćemo 2021. raspravljati koje zelenilo ćemo zasaditi na mjestu gdje je ovo veliko brdo. Želim da ovo bude ponos dijela grada koji je prečesto bio zapostavljen. Ovdje živi najveći dio naših sugrađana, jako puno djece i mogu reći da će postati zdrav i ugodan prostor za život – zaključio je splitski poteštat. Da je Karepovac počeo dobivati nove vizure možete se uvjeriti u zračnoj snimci koja je nastala ovoga vikenda i koju je snimio Tonći Lučin.

Izvor: dalmacijadanas.hr; Foto: Tonći Lučin

Odgovori

Skip to content