Hoće li Plenković smijeniti svakog tko dobije veći pljesak od njega?

HDZ-ov Davor Ivo Stier nakon smjene s mjesta političkog tajnika ponovno je ukazao na klijentelizam i ortački kapitalizam. Poručio je kako kreće nova faza u kojoj će još snažnije raditi na onome što si je zacrtao.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković procijenio je kako mu je najveća prijetnja politički tajnik Stier, posebice nakon Izvještajnog sabora HDZ-a na kojem je Stier zaradio veći pljesak od predsjednika stranke.

Večernji list tako prenosi da su i u samoj stranci opsjednuti “problemom” čiji je pljesak bio duži i jači: “Kapulica je čak izbrojio, da je Plenković na Saboru stranke 57 puta prekidan ili nagrađen pljeskom, a da je jedan aplauz posvećen njemu trajao čak 2 minute i 47 sekundi.”

Ministar Lovro Kuščević priznao je da se pričalo o pljesku i rekao kako su zaključili da je Plenković za svoj govor na Saboru HDZ-a dobio najveći pljesak i odobravanje okupljenih, te pokušao umanjiti podršku koju je Stier dobio.

Zanimljivo je stoga da nakon smjene Stier najavljuje još snažnije zagovaranje svih stvari koje je spomenuo u svom govoru na stranačkom skupu. Plenkovićev cilj bio je utišati Stiera, a rezultat će možda biti suprotan ako je suditi po najavama bivšeg političkog tajnika HDZ-a.

Najveći pljesak ipak je dobio Stier

Podsjetimo što je Stier govorio Izvještajnom saboru stranke zbog čega je dobio veće ovacije i pljesak od premijera Plenkovića:

“Mali krugovi ljudi s presudnim političkim utjecajem koji sami sebi namještaju poslove. Naslijeđe bivšeg sustava živi i danas, dogovornu ekonomiju socijalizma nismo zamijenili tržišnom ekonomijom i to je naš najveći problem i krucijalni izazov i zato nam treba velika strukturna promjena. U 21. stoljeću se domoljublje pokazuje u borbi protiv klijentelizma, svaki puta kada se nekome pogoduje da dobije neki posao ubija se hrvatska sloboda. Borbom protiv klijentelizma borit ćemo se protiv populizma.

Mi smo HDZ, mi smo pučka stranka, mi se dičimo vjerom naših predaka, mi se nikada ne smijemo sramiti zbog toga što smo kršćani.

Upravo nam te kršćanske vrijednosti daju orijentaciju i snagu da se snažno opredijelimo za slobodu. Ovo je važan trenutak za HDZ, ili ćemo ući bez fige u džepu u borbu protiv klijentelizma ili ćemo završiti u ropotarnici povijesti.

U našem DNK-u su i Starčevićeva krilatica ‘Bog i Hrvati’ i Radićeva ‘Vjera u Boga i seljačka sloga’ i Tuđmanova ‘Sve za Hrvatsku, Hrvatsku nizašto’. Budimo svjesni te naše snage. Izgradimo zajedno Hrvatsku kojom će se naša djeca ponositi. Neka vas čuva dragi Bog i neka Bog čuva Hrvatsku.”

Izvor: narod.hr

2 comments

  1. Anđeo

    Čiji su opanci bolji “bre”, Jacini ,ili Pupijevi ili Stazića? Pupovac kao “Srbin” ne ide u Srbiju glasati, pravo tražiti, i vladati tamo, tu nešto neštima! U nas narod ne bira nego titini komunisti, koji se nalaze u “Crkvi ” , hdz-u, sdp-u, i ostalim partijama, za izbore se dobro slažu i jedna od partija uvjek je na vlasti po dogovoru ka prije u bratstvu i jedinstvu! Upravo zato, u državi se vodi “prava” politika! Komunisti,tojest danas kapitalisti zauzeli su sve “kese” u državi i Crkvi, a siromasima osigurali put u tuđinu, isto ka u vrime zlogasnok bezbožnika tita i zloglasni članova te partije koju su prenjeli u “magareću” demokraciju kao što je bila i titina medveđa “demokracija”! Jedino se ne zna tko pravi zločin bilo razbojstva bilo krađe ili kojeg drugog zla, jer pravosuđe,zakoni i vjera pripadaju njima kpj-u ! njih je izabrao Tuđman i njegovi komunisti udba i popovi orijunaši koji zabranjuju da se otvori ARHIVA, OVCE IDU KUDIH PASTER GONI A OD STROSSMAYERA DO DANAS NA PAZAR!

  2. Goranka

    Hoće li Plenković smijeniti svakog tko dobije veći pljesak od njega?
    Hoće! Jer Hrvati to zaslužuju. Nije Plenković sam sebe postavio na mjesto predsjednika HDZ-a i premijera. Izabrali su ga tzv.domoljubi i još uvijek tzv. domoljubi dižu ruke kako im on naredi. Pljesak nikoga nije ni srušio ni postavio, ali dizanje ruku postavlja, podržava, održava i ruga se svima koji plješću Stieru koji se hoće boriti protiv klijentelizma. To im donosi mjesečno 15 do 20 tisuća kuna, plaćene putne i sve druge troškove, dobra zaposlenja za članove obitelji, mačke i sve druge kućne ljubimce. Klijentelizam, nepotizam, korupcija…što je to? Oni su “domoljubi” i dižu ruke. Za Plenkija, za Pupovca, za Vrdoljaka.., za sva njihova stećena prava, jer oni su manjina, a manjina mora vladati većinom jer ovo je 21. stoljeće. U Hrvatskoj!
    I smiju se i Starčeviću i Radiću i Tuđmanu i svima koji su dali život za Hrvatsku.

Odgovori

Skip to content